Γιάνης Βαρουφάκης: «Απαράδεκτο το πλαίσιο του debate»

Γιάνης Βαρουφάκης

Πως αντέδρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ερώτηση ρεπόρτερ για το debate;

Το παρών στο debate των πολιτικών αρχηγών δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του Μέρα 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, το βράδυ της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Μάλιστα, κατά την άφιξη και τις δηλώσεις στις κάμερες, ο κ. Βαρουφάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως απαράδεκτο το πλαίσιο με το οποίο θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ειδικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ελπίζω απόψε να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα και η συνέχεια επί της οθόνης, που λένε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

«Πιστεύετε ότι θα συμβεί αυτό; Είναι λίγο ασφυκτικό το πλαίσιο» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του OPEN για να λάβει την εξής απόκριση. «Είναι απαράδεκτο το πλαίσιο. Αλλά αυτό είναι το πλαίσιο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε και θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Μέρα 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης για να προχωρήσει στη συνέχεια στο εσωτετικό του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

«Μάλιστα. Απαράδεκτο το πλαίσιο, η ατάκα του κ. Βαρουφάκη. Εγώ θέλω να πω ότι μετά το debate, όταν ολοκληρωθεί, θα ρωτήσω τον Γιώργο Κουβαρά, που θα συντονίσει τη συζήτηση, πως θα μπορούσε αυτό να γίνει διαφορετικά. Όπως και να το κάνουμε είναι έξι πολιτικοί αρχηγοί, έξι οι δημοσιογράφοι, έξι οι θεματικές ενότητες και είναι τρεισήμισι ώρες η διαδικασία υπογράμμισε ο Απόστολος Μαγγηριάδης που βρισκόταν εκτάκτως στο τιμόνι της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης.