«Γένους Θηλυκού» είναι η νέα τηλεοπτική πρόταση της ΕΡΤ!

"Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα"... Μάλλον την συγκεκριμένη λαική ρήση εκεί στην ΕΡΤ δεν την έχουν ακουστά !

Έτσι, τι κι αν έχουμε φτάσει σχεδόν στον Φλεβάρη; Οι ΕΡΤικοί συνεχίζουν την προσπάθεια της δημιουργίας και της παρουσίασης του φετινού τους προγράμματος, του προγράμματος της σεζόν 2012-2013, το οποίο ακόμα μπορεί να μην έχει κάνει πρεμιέρα στο σύνολό του στους δέκτες μας, όμως, όπως και να ΄χει, πρόκειται να μας αποχαιρετήσει κάπου εκεί περί τα τέλη Ιουνίου. Αθάνατη, ανεπανάληπτη ΕΡΤ !

Στο πλαίσιο ,λοιπόν, αυτής της μαραθώνιας δημιουργίας του φετινού προγράμματος, – την «τύχη» του οποίου θα ζήλευε μέχρι και το γιοφύρι της Αρτας – , θα δούμε λίαν συντόμως να τραβά αυλαία στους δέκτες μας, ακόμα μία δημοσιογραφική εκπομπή.

Πρόκειται για την εκπομπή «Γένους Θηλυκού», η οποία προγραμματίζεται να βγει στον άερα στις 11 του μήνα (6.00 μ.μ.), με οικοδέσποινα την Τζένη Τσαυροπούλου. Μέσα από τα επεισόδια της νέας αυτής τηλεοπτικής πρότασης της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της ET1, θα μας παρουσιάζονται γυναίκες ξεχωριστές, με καταβολές από όλους τους χώρους, που ξετυλίγουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας, της δράσης και της ζωής τους.

Οι καλεσμένες συνομιλούν με την Τζένη Σταυροπούλου για ζητήματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα: η εξωσωματική γονιμοποίηση, η μαγειρική, η ζωή στην τρίτη ηλικία, ο αθλητισμός, η σωστή διατροφή, η λογοτεχνία και το θέατρο, είναι κάποιες από τις θεματικές που θίγονται και γίνονται αντικείμενο, χαλαρής συζήτησης ή και προβληματισμού.

«Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Ληδα Αλέπη, Άννα Κόμη Μπαϊρακτάρη», είναι οι τρεις πρώτες γυναικείες προσωπικότητες που θα παρουσιαστούν από την εκπομπή.

Πιο συγκεκριμένα; Η εκπομπή φιλοξενεί την κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρο της ActionAid και «ψυχή» αυτής της οργάνωσης στην Ελλάδα από το 1998, καθώς και τις κυρίες Λήδα Αλέπη και Άννα Κόμη Μπαϊρακτάρη, εθελόντριες και οι δύο σε ταξίδια αλληλεγγύης της ActionAid Hellas στον Τρίτο Κόσμο.

Οι τρεις κυρίες, με τη γενναιοδωρία τους και την ελπίδα που χαρίζουν μέσα από την εθελοντική προσφορά τους, μας μιλάνε για το πρόγραμμα αναδοχής παιδιών και προτείνουν τρόπους, με τους οποίους μπορούμε όλοι στην Ελλάδα της κρίσης να «ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΖΙ».

Νάνσυ Νικολαΐδου

Διαβάστε ακόμα:

Όλη η αλήθεια για την εκπομπή του Μαμαλάκη