Γ. Λάτσιος – Ε. Μανωλίδου : Τι ειπώθηκε στο ραντεβού τους…

Οπως σας είχα γράψει από χθες, σήμερα το μεσημέρι η Ευγενία Μανωλίδου πέρασε την πόρτα του γραφείου του Γιάννη Λάτσιου, προκειμένου να συζητήσει το πως ακριβώς θα κυλήσουν από εδώ και στο εξής τα πράγματα για εκείνη στον ΑΝΤ1 και ποιο μπορεί να είναι το τηλεοπτικό μέλλον της συνεργασίας τους, μετά την απόφαση το «Dancing Daily», να σταματήσει να μεταδίδεται.

Οι Αντεννικοί μετά την άκρως απογοητευτική πορεία του πρότζεκτ στους πίνακες τηλεθέασης, αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα τους και να το εξοστρακίσουν από την καθημερινή, απογευματινή τους ζώνη. Απόφαση, η οποία απ ΄ότι λένε, «δεν μπορούσε να… καθυστερήσει άλλο» !

Και αυτό γιατί; Γιατί πρώτον μετά το «Dancing» ακολουθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η νέα εικόνα του οποίου χτίζεται με τόσο κόπο εδώ και καιρό και δεν είναι δυνατόν την ώρα που το δελτίο παλεύει να σταθεί στα πόδια του στους πίνακες τηλεθέασης να είναι καταδικασμένο να παίρνει τηλεοπτικές πάσες του… 8,0% και του 7,0% και δεύτερον δεν θα μπορούσε επίσης να συνεχιστεί επί μακρόν και αυτή η καθημερινή τηλεοπτική φθορά της Ευγενίας Μανωλίδου.

Ετσι, η Ευγενία βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιάννη Λάτσιο και για μία και πλέον ώρα, συζητούσαν τα νέα δεδομένα στις επαγγελματικές τους σχέσεις.

Ο Γιάννης Λάτσιος της ανακοίνωσε και επισήμως την απόφαση του καναλιού να κόψει το «Daily» και ταυτόχρονα την ενημέρωσε πως σκέφτονται να εντάξουν την εκπομπή είτε στα απογεύματα του Σαββατοκύριακου, είτε κάθε Κυριακή απόγευμα, πριν από το live.

Αξίζει δε να σας επισημάνω, πως το σενάριο που θέλει την εκπομπή να σταματά εντελώς, για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται…

«Σαφέστατα και αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στην Ευγενία, όμως, κι από την άλλη μεριά, το περίμενε… Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ξέρει πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα, οπότε δεν θα μπορούσε να πιστεύει ότι η εκπομπή θα συνέχιζε να παραπαίει με αυτό τον τρόπο στους πίνακες τηλεθέασης και κανείς δεν θα έκανε τίποτα…», μου είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού για να συνεχίσει :

«Μπορώ επίσης να σου πω, ότι ο Γιάννης Λάτσιος φρόντισε να διαβεβαιώσει την Ευγενία πως το κανάλι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί της, της επανέλαβε ότι την πιστεύουν και ότι πιστεύουν πως παρέα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και πως δεν της χρεώνουν την αποτυχία της εκπομπής, γιατί είχαν να κάνουν με ένα πολύ συγκεκριμένου χαρακτήρα φορμά, το οποίο ή θα πήγαινε, ή δεν θα πήγαινε, χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Υπήρξε και η σχετική δέσμευση από το NBC, στο οποίο και ανήκουν τα δικαιώματα της εκπομπής. Και εννοείται πως γνώριζαν επίσης, πως η ζώνη 7.00 με 8.00 το απόγευμα, απέναντι απο το… τέρας «Τα ΜΥστικά της Εδέμ», είναι ουσιαστικά μία τηλεοπτικά καμένη ζώνη, από την οποία δεν μπορείς να περιμένεις και πάρα πολλά…»

Τέλος, οι οριστικές αποφάσεις για το πότε ακριβώς θα βγαίνει στον αέρα η εκπομπή, ακόμα δεν έχουν παρθεί. Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο, για να ανακοινωθεί κι επισήμως.

Νάνσυ Νικολαΐδου