«Φρικτή εικόνα όταν είδα την Μαίρη Χρονοπούλου πεσμένη στο πάτωμα»

Μαίρη Χρονοπούλου

Η τελευταία οικιακή βοηθός της Μαίρης Χρονοπούλου λύνει τη σιωπή της...

Η Νίνο, η γυναίκα που κράτησε στην αγκαλιά της τη Μαίρη Χρονοπούλου για τελευταία φορά στη ζωή της, σπάει τη σιωπή της μετά τον χαμό της σταρ του σινεμά και μιλά στην Espresso και τον Γιάννη Αρμουτίδη, για τις τραγικές στιγμές στο σπίτι της ηθοποιού, με την πρωταγωνίστρια αναίσθητη στα χέρια της λίγο προτού μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Η τελευταία οικιακή βοηθός και οικονόμος της Μαίρης Χρονοπούλου, λίγο πριν φύγει για την πατρίδα της τη Γεωργία, δήλωσε στην εφημερίδα: «Η Μαίρη δεν ήταν η κυρία που εργάστηκα. Ηταν η μάνα, η φίλη μου, ο δικός μου άνθρωπος στην Ελλάδα. Οι καρδιές μας έγιναν ένα. Ακόμα ακούω τα λόγια της στα αυτιά μου. “Σ’ αγαπώ πολύ, Νίνο, Νίνο μου”! Κάθε ώρα, κάθε λεπτό έλεγε το όνομά μου. “Νίνο, να πάμε στην κουζίνα”! “Νίνο, να πάμε στο σαλόνι”, “Νίνο, να ετοιμαστούμε να βγούμε έξω”, “Νίνο, Νίνο, Νίνο”… Αχ, κυρία Μαίρη. Αχ, σπουδαία κυρία, η πιο σπουδαία που γνώρισα στη ζωή μου και αγάπησα πολύ, γιατί να φύγεις τόσο γρήγορα; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά; Αραγε, κυρία Μαίρη μου, με φώναζες όταν έπεσες; Με χρειαζόσουν και εγώ δεν ήμουν εκεί; Συγγνώμη, κυρία Μαίρη, συγγνώμη, δεν το ήθελα. Επρεπε να ήμουν κοντά σου» είναι τα σπαρακτική της λόγια…

Οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Τώρα που έφυγα από το σπίτι της κυρίας Μαίρης παίρνω μαζί μου μόνο τις αναμνήσεις. Αλλά και την πιο φρικτή εικόνα, όταν την είδα πεσμένη στο πάτωμα. Ηταν η στιγμή που ένιωσα ότι χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Αχ, κυρία Μαίρη. Πόσο σ’ αγαπούσα, πόσο θα σ’ αγαπώ για πάντα. Μου λείπετε πολύ, σας αγάπησα πολύ… Της είχα πει ότι έπρεπε να φύγω για την πατρίδα μου και εκείνη δεν ήθελε. Και σήμερα ήρθε η μέρα που φεύγω από την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να έχει την κυρία Μαίρη μας στην αγκαλιά Του και να βρίσκεται στον παράδεισο. Εκεί της άξιζε να είναι»!

Η Νίνο ξεκαθαρίζει ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν απόλυτα τυπική σε όλες τις υποχρεώσεις της. «Η κυρία Μαίρη ήταν πάντα κυρία. Δεν με άφησε ποτέ απλήρωτη και σήμερα φεύγω με τα πάντα τακτοποιημένα στα οικονομικά μου», λέει.