Φρίκη στον Έβρο: Βρέθηκαν 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά

Οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν πυροσβέστες, όταν εντόπισαν στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο δεκάδες νεκρούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, έχουν καταμετρηθεί 18 νεκροί μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα (21/08/2023) στο πυκνό δάσος της Δαδιάς.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει μεταδώσει το newsit.gr, οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για να αναχαιτίσουν και την παραμικρή προσπάθεια παράτυπων μεταναστών, να περάσουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα». Οι μετανάστες βρέθηκαν στην περιοχή του Άβαντα και σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής ενεργοποιήθηκε το ειδικό σώμα αναγνώρισης θυμάτων από καταστροφές.

Οι κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας αλλά και οι πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στον Έβρο, μέχρι στιγμής δεν έχουν «πιάσει» το παραμικρό που να τους δίνει περίεργα στίγματα, κινήσεις ή συγκεντρώσεις μεταναστών από την απέναντι πλευρά του ποταμού, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, τί θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Οι περιπολίες, όχι μόνο έχουν αυξηθεί, αλλά πλέον είναι και πιο ορατές καθώς οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος Γραμματέας κ. Μάνος Λογοθέτης, θέλουν να σταλεί στην άλλη πλευρά το μήνυμα ότι λόγω των πυρκαγιών τα μέτρα όχι μόνο δεν έχουν χαλαρώσει, αλλά τα σύνορα έχουν ερμητικά «σφραγιστεί».

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει στο σημείο, τις δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και των άλλων περιοχών καθώς εκτός από τη φύλαξη των συνόρων, έχει ενεργό ρόλο στις εκκενώσεις οικισμών αλλά και στη φύλαξη αυτών, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να επιχειρήσουν να κάνουν πλιάτσικο.