Φώτης Σεργουλόπουλος: Δεν γίνεται να βλέπουμε συνέχεια επαναλήψεις, όπως το «Κώνσταντίνου και Ελένης, «Το καφέ της Χαράς»!

«Τα μπάτζετ που δίνονται πια θα ήταν αδιανόητα τις καλές εποχές...»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στην εφημερίδα Real και στην Πολυξένη Καραμίχα για τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στην εκπομπή ΦΜ Live και μίλησε για την τηλεοπτική κατάσταση σήμερα.

Έχετε καταλάβει τι θέλει ο Έλληνας τηλεθεατής;
Θέλει όταν ανοίγει την τηλεόραση του να μαθαίνει κάτι ή να ενημερώνεται για κάτι ή να διασκεδάζει. Άσχετα αν πολλές φορές υπάρχουν εξάρσεις τηλεθέασης σε σημεία που έχει αίμα. Ο κανιβαλισμός, η βαρβαρότητα και η χυδαία εικόνα είναι θελκτικά και μπορεί ο τηλεθεατής να κολλήσει, αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλει. Όσοι έχουν γλυκαθεί από την τηλεθέαση έχουν κάνει φρικτά πράγματα.

Εσείς τι παρακολουθείτε;
Βλέπω τη «Μουρμούρα», τα μεγάλα σόου και τους διαγωνισμούς. Έβλεπα το σίριαλ του Καπουτζίδη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πια. Δεν γίνεται να βλέπουμε συνέχεια επαναλήψεις, όπως το «Κώνσταντίνου και Ελένης, «Το καφέ της Χαράς» επειδή οι τινέιτζερ δε τα έχουν ξαναδεί. Νομίζω ότι είναι μεγάλη κατάντια να μην μπορείς να κάνεις τηλεόραση. Απ’ την άλλη, βλέπω ότι ο κόσμος παρακολουθεί δορυφορική τηλεόραση. Οποιοδήποτε ξένο κανάλι μπροστά στο δικό μας χάλι μοιάζει ωραιότατο.

Πιστεύετε ότι θα διορθωθεί η κατάσταση;
Όλα εξαρτώνται από το πως θα πάει η οικονομία. Όσο κι αν εμείς έχουμε κατεβάσει τις αμοιβές και παλεύουμε, δεν γίνεται. Τα μπάτζετ που δίνονται πια θα ήταν αδιανόητα τις καλές εποχές – και όχι αδικαιολόγητα. Ο κάθε άνθρωπος που δούλευε είχε λόγο να βρίσκεται σε μια εκπομπή. Φαίνεται στις ζωντανές εκπομπές των πρωινών, όπου από το τίποτα κάνουνε εκπομπές.