Φωτιές σε Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα, Λουτράκι: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Φωτιά

Στις πυρκαγιές σε Σαρωνίδα και Λουτράκι έχουν αναφερθεί ζημιές, οι οποίες θα αποτιμηθούν σε δεύτερη φάση.

Σε ενημέρωση για τις φωτιές σε Σαρωνίδα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι προχώρησε η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, κύριο Αρτοποιό, το πιο σοβαρό ενεργό μέτωπο από τις φωτιές είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου οι φλόγες συνεχίζουν ανεξέλεγκτες.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο. Στην Σαρωνίδα αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες, και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 230 Πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρου, 76 οχήματα, 3 ελικόπτερα και έχουν κινητοποιηθεί άλλα 2. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Και στην Καλλιθέα Λουτρακίου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρο, 43 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί 4 ακόμα αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας η φωτιά είναι σε ύφεση. Βοήθεια δίνουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, και η προστασία κρίσιμων δημόσιων υποδομών. Στις πυρκαγιές σε Σαρωνίδα και Λουτράκι έχουν αναφερθεί ζημιές, οι οποίες θα αποτιμηθούν σε δεύτερη φάση.

Πηγή: newsit.gr