Φωτιά στον Έβρο: Οι τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι – Βίντεο ντοκουμέντο

Έβρος

Τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών, οι οποίοι στις 22 Αυγούστου 2023 βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, όπου μαίνεται η φωτιά για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Τις συγκλονιστικές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η Ιταλίδα ακτιβίστρια, Ναουάλ Σουφί, και προέρχονται από τα κινητά των αδικοχαμένων μεταναστών. Πρόκειται για εικόνες που κατέγραφαν οι ίδιοι και τις έστελναν στους δικούς τους, για να τους ενημερώσουν ότι είχαν περάσει τα σύνορα και βρίσκονταν πλέον στην Ελλάδα.

Οι μετανάστες περπατούν στο δάσος της Δαδιάς, προσπαθώντας να καλύψουν τη μύτη και το στόμα τους για να μην εισπνέουν τους πυκνούς καπνούς, που έχουν “πνίξει” την περιοχή, και παλεύουν να βρουν έναν δρόμο διαφυγής από τη φωτιά, που τους πλησιάζει επικίνδυνα…

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσιοποίησε η WWF Ελλάς, η οποία έχει ενεργό δράση επί τριάντα χρόνια στην περιοχή, έχουν γίνει στάχτη πάνω από 120.000 στρέμματα δάσους της Δαδιάς, ενώ συνολικά τα δύο μέτωπα -μαζί με εκείνο της Αλεξανδρούπολης- έχουν κάψει περίπου 670.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Πηγή: Newsit