Φωτιά στο Μάτι: Όταν η Σία Κοσιώνη λύγισε στον αέρα του δελτίου

Σία Κοσιώνη

Η νεαρή κοπέλα έψαχνε απεγνωσμένα την μητέρα της. Μερικές μέρες μετά ταυτοποιήθηκε η σορός της...

Οι οικογενειακές τραγωδίες από τη φωτιά στο Μάτι δεν είχαν τέλος τον Ιούλιο του 2018. Το βράδυ της 24ης Ιουλίου, ένα 24ωρο μετά την καταστροφή, οι τηλεθεατές “πάγωσαν” όταν βγήκε στον αέρα του δελτίου του ΣΚΑΪ μια νεαρή κοπέλα, η οποία αναζητούσε τη μητέρα της. Η Σία Κοσιώνη λύγισε…

Η Ιωάννα Καρακουλάκη μιλούσε με τρεμάμενη φωνή. Έψαχνε την μητέρα της, Αθηνά Καραλή. Τα λόγια της, είχαν κάνει τους πάντες να δακρύσουν: «Ψάχνουμε την μαμά μου, δεν την βρίσκουμε πουθενά, έχουμε ψάξει παντού. Σε όλα τα νοσοκομεία, τα νεκροτομεία… Παντού έχουμε πάρει, την πυροσβεστική, κανένας δεν ξέρει…

Η μητέρα μου αρχικά είχε εγκλωβιστεί σε μια πολυκατοικία στο Μάτι. Δεν μπορούσε να βγει. Τηλεφώνησα εγώ. Κάποιος απάντησε το τηλέφωνο, δεν ήταν εκείνη. Άκουγα που ουρλιάζανε. Δεν ξέρω ποιος ήταν.

Μετά ξαναμίλησα, πήρα τηλέφωνο ξανά και μου απάντησε ένας κύριος. Μου είπε ότι είναι μαζί της, ότι έχει κάποια εγκαύματα αλλά είναι καλά. Μετά ξαναμίλησα μαζί της, δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν καταλάβαινα καν τι έλεγε. Και μετά από εκεί και πέρα δεν ξανά μιλήσαμε. 21:06 μίλησα τελευταία φορά μαζί της«.

Η Σία Κοσιώνη προσπαθούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της…

Η ταυτοποίηση της σορού της Αθηνάς Καραλή έγινε μια εβδομάδα μετά την εθνική τραγωδία. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τι βίωσε η κόρη της αυτό το διάστημα.