Φωτιά στο Μάτι: Ο ρεπόρτερ του Alpha περπατούσε ανάμεσά στους νεκρούς, προσπαθώντας να μην τους πατήσει!

Αλέξης Κουβέλης

"Ήταν φανερό τι έγινε εκεί. Όλα έγιναν αστραπιαία. Κρατάω την εικόνα με το μηχανάκι. Ήταν στη μέση του δρόμου και..."

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία από τη φονική φωτιά στο Μάτι και οι μνήμες όλων όσοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη από κοντά είναι νωπές. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες του Αλέξη Κουβέλη, ο οποίος βρέθηκε τότε στον τόπο του θανάτου. Ο δημοσιογράφος του Alpha είχε σοκάρει με τις περιγραφές του:

«Νεκρός! Όχι Θεούλη μου»! Ο δημοσιογράφος του Alpha εντοπίζει πτώμα που καίγεται ακόμα!

«Περπάτησα ανάμεσά τους, προσπάθησα να μην τους πατήσω. Ήταν μια γειτονιά που είχε περισσότερους νεκρούς παρά ζωντανούς. Ήταν ανοιχτή η πόρτα στο αυτοκίνητο και ήταν έτσι πιασμένος ο άνθρωπος. Ο άλλος είχε χωθεί κάτω από το αυτοκίνητο. Ήταν φανερό τι έγινε εκεί. Όλα έγιναν αστραπιαία. Κρατάω την εικόνα με το μηχανάκι. Ήταν στη μέση του δρόμου, είχε γείρει, είχε πέσει πάνω στο αμάξι και είχε πλακώσει τον οδηγό και τον συνεπιβάτη. Είναι φανερό, είχε κατεύθυνση προς την παραλία και έπεσε. Πιστεύω ότι τους έχουν πνίξει οι καπνοί».

Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι… Συνολικά 102 ψυχές χάθηκαν στις φλόγες της φονικής φωτιάς, σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.