Φωτιά στο Λουτράκι: Eκκενώνονται οι οικισμοί Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος

Φωτιά

Ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε ότι η εν λόγω πυρκαγιά εκτείνεται από την περιοχή της Καλλιθέας μέχρι τον Σαρωνικό, τα Ίσθμια.

Eκκένωση των οικισμών Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος στο Λουτράκι για προληπτικούς λόγους αποφάσισαν οι Αρχές, καθώς η φωτιά και οι διάσπαρτες εστίες καίνε και σήμερα (18.7.2023) στην περιοχή.

Στην απόφαση για προληπτική εκκένωση των δυο οικισμών στο Λουτράκι οδήγησε η αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα σήμερα σε πευκόφυτη περιοχή, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στο μέτωπο της φωτιάς.

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, στο Λουτράκι. Εν τω μεταξύ, υπάρχει αναζωπύρωση του μετώπου στο Λουτράκι, στον Άγιο Χαράλαμπο.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε ότι η εν λόγω πυρκαγιά εκτείνεται από την περιοχή της Καλλιθέας μέχρι τον Σαρωνικό, τα Ίσθμια.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στο Λουτράκι, ενώ στα σημεία όπου καίει φωτιά αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Τη Δευτέρα επιχείρησαν 140 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 45 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 1 ελικόπτερo και 4 αεροσκάφη. εκ των οποίων 2 ελικόπτερα διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως 20-30 σπίτια έχουν καεί.

Πηγή: newsit.gr