Φωτιά στην Ρόδο: Απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία

Μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στο νησί. Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών.

Νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμών στην Ρόδο στάλθηκε από το 112, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου στην Ρόδο, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει.

Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες, και αποφασίστηκε η εκκένωση δύο από αυτών. Οι πελάτες των δύο ξενοδοχείων μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή του νησιού.

Νωρίτερα, πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στη Μονή Υψενής. Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο συνεχίζεται στην περιοχή των Λαέρμων και Λάρδου, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη. Λίγο νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Λάρδος και Πυλώνα στην Ρόδο, καθώς υπήρχε αναζωπύρωση της φωτιάς.

Η κατάσταση κρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως άκρως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Πηγή: newsit.gr, φωτογραφία: rodiaki.gr