Φωτιά στην Πάρνηθα: Στιγμές πανικού στο Μενίδι – Άνθρωποι τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες

"Είναι ανατριχιαστικό αυτό που συμβαίνει αυτό! Δεν υπάρχουν λόγια!", ακούγεται να λέει ο ρεπόρτερ του ΟΡΕΝ, ο οποίος τρέχει πανικόβλητος να απομακρυνθεί από τη φωτιά.

Εφιαλτικές είναι οι στιγμές που βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι σε Φυλή και Μενίδι, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας και μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης 22/8.

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στον οικισμό Αγία Παρασκευή, όπου δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, όπως επίσης και η Ιερά Μονή της περιοχής. Την ίδια ώρα, ένας 77χρονος άνδρας έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους συγγενείς του στην περιοχή της Χασιάς, ενώ τόσο το Στρατόπεδο Καποτά όσο και το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα απειλούνται άμεσα από το πύρινο μέτωπο.

Νωρίτερα η κάμερα του ΟΡΕΝ κατέγραψε τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στην Αγία Παρασκευή, όταν οι ριπές του ανέμου άλλαξαν ξαφνικά κατεύθυνση και η φωτιά έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο. Στις εικόνες που μετέφερε το κανάλι, βλέπουμε πολίτες να τρέχουν τρομοκρατημένοι να σωθούν, είτε με τα πόδια είτε χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους.

«Είναι ανατριχιαστικό, σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει αυτό! Δεν υπάρχουν λόγια! Δεν υπάρχουν λόγια!», ακούγεται να λέει ο ρεπόρτερ του ΟΡΕΝ, Μίλτος Σακελλάρης, ο οποίος τρέχει πανικόβλητος για να απομακρυνθεί από τη φωτιά.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω, ενώ η φωτιά, που ολοένα και φουντώνει λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, εξακολουθεί να «καταπίνει» σπίτια στο πέρασμά της.