Φωτιά στην Κορινθία: Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – «Τέτοια κόλαση δεν έχω ξαναδεί»

Μακριά από τα σπίτια τους στο Αλεποχώρι βρίσκονται οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (20.05.2021), καθώς μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία.

Με τους ανέμους να δυναμώνουν ώρα με την ώρα και την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας του πυκνού καπνού, η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κορινθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά, που δεν έχει ενιαίο μέτωπο, στην Κορινθία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (19.05.2021) στον Σχίνο, όμως οι άνεμοι την «έστειλαν» προς το Αλεποχώρι και πλέον κινείται προς Μέγαρα και έχει “περάσει” στην Αττική.

“Δεν μπορούμε να πάμε σπίτι. Μόλις σταματά η φωτιά, αρχίζει ο αέρας. Τέτοια κόλαση δεν έχω ξαναδεί”, λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr κάτοικος του Αλεποχωρίου.

Λίγο πριν από τις 16:00 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, ζήτησε όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους. Εξαιτίας αυτού εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112.

Κλειστοί δρόμοι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι εξής:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

Α) Διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχινό

Β) Στο ύψος του 21ου χλμ της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου, προς Αλεποχώρι

Γ) Στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι

Δ) Στην οδό Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σώρα

Ε) Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το ύψος του βενζινάδικου ΕΚΟ, στο ρε΄΄υμα προς Αλερποχώρι, περιοχή Πευκενέας

ΣΤ) Στην οδό Χανίων, περιοχή Κρύα Βρύση

Ζ) Στην οδό Μοράβα, από το εθνικό στάδιο Μεγάρων προς Καβελάρι.

Επίσης, διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων- Αλεποχωρίου, από το ύψος της οδού Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι.

Πηγή: newsit.gr