Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται τα χωριά Λάρδος και Πυλώνα – Μήνυμα από το 112

Η κατάσταση κρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως άκρως ανησυχητική.

Ανεξέλεγκτη παραμένει και σήμερα (22.7.2023) η φωτιά στη Ρόδο, όπου εκκενώνονται τα χωριά Λάρδος και Πυλώνα. Στους πολίτες απεστάλη μήνυμα από το 112.

Το μέτωπο φωτιάς στα Λάερμα Ρόδου αναζωπυρώθηκε, έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς τον οικισμό Λάρδος. Όσοι απομακρύνονται από τα χωριά Λάρδος και Πυλώνα μπορούν να μεταφερθούν στην κωμόπολη Αρχάγγελος, σε χώρους όπως το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, που έχει διαθέσει η εν λόγω κοινότητα.

Η κατάσταση κρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως άκρως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Το μήνυμα από το 112:

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

«Την παρούσα στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, δεν υπάρχει ζωντανό μέτωπο, που να δίνει άμεσα αγωνία, αλλά η μάχη με τις εστίες των συνεχών αναζωπυρώσεων συνεχίζεται» αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Πηγή: newsit.gr