Φωτιά στη Μάνδρα: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων

Μάνδρα

Ακραία σκηνικά έντασης με πολίτες που ήθελαν να πλησιάσουν στα σπίτια τους.

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Μάνδρα, όταν κάτοικοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στις περιουσίες τους, που καταστράφηκαν από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει μπλόκα και απωθούν τους πολίτες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήρθαν στα χέρια με αρκετούς από αυτούς.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Action24, αστυνομικοί φαίνονται να διαπληκτίζονται έντονα με κατοίκους της περιοχής, ρίχνοντάς τους στο έδαφος.

«Οι αστυνομικοί διαπληκτίζονται λίγο παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Δεν είναι εγκληματίες οι άνθρωποι, είναι κάτοικοι που θέλουν να πάνε στα σπίτια τους να δουν εάν έχουν σωθεί από τη φωτιά», σχολιάζει ο Νίκος Υποφάντης.

«Αυτές είναι οι διαταγές τους, ωστόσο είδαμε και πυροσβέστες να μιλούν όμορφα. Υπερβάλλων ζήλος. Τι φοβήθηκαν οι αστυνομικοί; Οπλοφορούσε κάποιος; Κρατούσε κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο; Έχω περπατήσει σε πυρκαγιά, υπάρχει ένταση αλλά τη μεγαλύτερη ένταση δεν την έχουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει το σπίτι τους από τη φωτιά;», παρατήρησε από την πλευρά της η Μιλένα Ηλιοπούλου.

«Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι συνθήκες εκεί. Αυτή είναι η εικόνα, τη διώχνουμε και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί», είπε κλείνοντας το θέμα ο Νίκος Υποφάντης.