Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εξαπλώνεται προς την Οινόη το πύρινο μέτωπο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Φωτιά

Εκτός ελέγχου το μέτωπο στα Δερβενοχώρια. Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρα προς Μάνδρα.

Εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς η φωτιά από τα Δερβενοχώρια, πλησιάζοντας πλέον την Οινόη. Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο χιλιομέτρων και από τα Δερβενοχώρια οι φλόγες βρίσκονται πλέον κοντά σε Οινόη και Βίλλια.

Γι’ αυτό το λόγο έχει σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρα προς Μάνδρα. Επίσης, ξανάκλεισε η παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θηβών. Στο σημείο επιχειρούν 140 Πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 48 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλά στρέμματα και παράλληλα έχουν σκοτεινιάσει το εκεί τοπίο κρύβοντας τον ουρανό. Γι’ αυτό το λόγο το 112 έχει στείλει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Εντολή εκκένωσης υπάρχει και σε οικισμούς στο Λουτράκι, καθώς και εκεί μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα.

Πηγή: newsit.gr