Φωτιά σε Λαγονήσι – Σαρωνίδα: «Τέτοιο πράγμα να μη ζήσει κανείς, σταμάτα, έσπασαν τα νεύρα μου»

Φωτιά

Κάτοικος της περιοχής "λυγίζει" μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 17/7 στον Νέο Κουβαρά, η οποία πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο.

Πολίτες μίλησαν στην κάμερα του Kontra News και τη ρεπόρτερ Ειρήνη Δραγάση περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές και τις τραγικές εικόνες που αντίκρισαν, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τις ανεπάρκειες της Πολιτείας και την έλλειψη της οργάνωσης στον σχεδιασμό της κατάσβεσης.

«Πολύ δύσκολα τα πράγματα παιδιά. Φανταστείτε ότι η φωτιά ήταν 2 χιλιόμετρα πιο πάνω και λόγω των ανέμων μέσα σε μία ώρα έφτασε στην παραλία», αναφέρει κάτοικος στην κάμερα του Kontra.

«Παιδιά, τέτοιο πράγμα να μη ζήσει κανείς. Σπάσαν τα νεύρα μου, σταμάτα», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια ένας απελπισμένος πολίτης, ζητώντας από τον οπερατέρ να διακόψει τη λήψη. Λίγο αργότερα και αφότου ηρέμησε, περιγράφει: «Γύρω στα 45 άτομα ήταν μέσα, τους πήγαμε σε μέρη που να μην έχει κάπνα. Είναι άτομα με νοητική στέρηση, από 18 χρονών και πάνω. Αν είχαμε φύγει κι εμείς, θα είχε λαμπαδιάσει το σύμπαν εδώ».

«Καλή είναι η εκκένωση σαν μέτρο αλλά να υπάρχουν τροχονόμοι που να ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Ελικόπτερο έχει να πετάξει εδώ και τρία τέταρτα. Εν έτει 2023 να παίρνει φωτιά ο οικισμός και να φτάνει μέχρι την είσοδο της εκκλησίας, τι να πω;», καταγγέλλει κάτοικος της Σαρωνίδας στην κάμερα του Kontra για την καταστροφική φωτιά.

«Εμείς ευτυχώς γλιτώσαμε, προλάβαμε και φύγαμε. Όλες οι βρύσες είναι κλειστές, δεν υπάρχει καθόλου ρεύμα. Δεν υπήρχε νερό στους κρουνούς και έρχονταν με βυτία», περιγράφει σε άλλο σημείο κάτοικος της περιοχής για τη δική του μάχη με τη φωτιά.