Φως στο τούνελ: Οι δορυφόροι αποκάλυψαν ένα θρίλερ

Μια μάνα μεταμορφώθηκε σε ντετέκτιβ και έφερε στο φως σοκαριστικά στοιχεία…

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης 27 χρόνων, τελειόφοιτος Πληροφορικής από την Αθήνα, βρέθηκε νεκρός δίπλα στη μοτοσυκλέτα του, γύρω στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2013, στο ύψος του 43ου χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών- Μαλακάσας Σκάλας Ωρωπού. Το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, είχε φύγει από τον Ωρωπό με κατεύθυνση την Αθήνα. Στην αρχή όλοι μίλησαν για τροχαίο. Δεν ήξεραν τότε ότι στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου υπήρχε εγκατεστημένο GPS που κατέγραψε μια περίεργη και διαφορετική διαδρομή στην περιοχή που βρέθηκε…

//www.youtube.com/embed/XG4sSWlpbks

Η πορεία που ακολούθησε ο Νίκος με τη μοτοσυκλέτα του πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, καταγράφηκε από δορυφόρο, χάρη σε μια ειδική εφαρμογή που είχε εγκαταστήσει ο 27χρονος στο κινητό του τηλέφωνο. Η οικογένεια εντόπισε το δημιουργό της εφαρμογής στην Αγγλία και του ζήτησε να αποτυπώσει σε χάρτες τα δεδομένα που είχαν καταγραφεί. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον εγκληματολόγο ηλεκτρονικού εγκλήματος Βασίλη Γεωργόπουλο για να αναλύσει τα στοιχεία.

 Όπως είπε στην κάμερα του «Τούνελ» ο κ. Γεωργόπουλος, εξέτασε τις ώρες και τα σημεία απ’ όπου πέρασε ο Νίκος με τη μηχανή του. Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι η μηχανή του αρχικά κατευθύνθηκε εκτός Εθνικής οδού σε άλλο δρόμο που κατέληγε σε αδιέξοδο και στη συνέχεια επέστρεψε προς την Εθνική οδό. Η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας όμως εμφανιζόταν φθίνουσα μέχρι που μηδένισε. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, η μείωση της ταχύτητας που καταγράφηκε δεν δικαιολογεί πτώση και θάνατο. Υπάρχει το ενδεχόμενο στο ανηφορικό σημείο όπου η ταχύτητα έδειχνε να μειώνεται , ο Νίκος να συνάντησε κάποιο εμπόδιο σαν κάποιος να τον κυνηγούσε και να του έκλεισε το δρόμο. Η πορεία και η καταγραφή από το GPS διήρκησαν κοντά δυο ώρες.

Η μητέρα του Νίκου Νάνσυ Σούσουλα, τους τελευταίους δεκαέξι μήνες έγινε ντετέκτιβ προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια για το θάνατο του γιού της. Περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» την τραγική στιγμή που αντίκρισε το παιδί της «τοποθετημένο» κάτω από θάμνους, με το κράνος περασμένο στο χέρι του. Τα ρούχα του ήταν άθικτα και δεν είχε πάνω του εμφανή τραύματα. Σοκαρισμένη τον κρατούσε αγκαλιά και κοιτούσε τριγύρω για κάποιο στοιχείο. Περιμένοντας το ασθενοφόρο για περισσότερες από δύο ώρες, παρατήρησε πως η μηχανή ήταν πεσμένη στο δρόμο σαν κάποιος να την είχε αφήσει εκεί. Δεν είχε σημάδια που να μαρτυρούσαν σύγκρουση με κάποιο άλλο όχημα. Ούτε το κράνος είχε εκδορές. Το κινητό τηλέφωνο του Νίκου ήταν σε άλλη τσέπη από αυτή που το έβαζε συνήθως.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τροχαίας πρόκειται για τροχαίο ατύχημα. Ο πραγματογνώμονας όμως της οικογένειας έχει αντίθετη άποψη. Ο Βασίλης Κλουτσινιώτης διπλωματούχος μηχανικός δικαστικός πραγματογνώμονας και αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων, ορίστηκε από την οικογένεια να εξετάσει ενδελεχώς τα ευρήματα της Τροχαίας, την πορεία του οδηγού όπως καταγράφηκε στο GPS του και τις υλικές ζημιές της μοτοσυκλέτας. Στο πόρισμα της έκθεσης του διαπίστωσε ασυμβατότητα με την εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος και προτείνει την περαιτέρω ανακριτική και δικαστική έρευνα.

Η μητέρα μετέφερε το κράνος αλλά και την πέτρα που η έκθεση της Τροχαίας αναφέρει ότι ο Νίκος προσέκρουσε πάνω της, στο εργαστήριο του γενετιστή κ. Γιώργου Φιτσιάλου. Από την ανάλυση γενετικού υλικού στο κράνος βρέθηκαν τρία διαφορετικά DNA, ένα του θύματος και δύο αγνώστων ατόμων που δεν ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του 27χρονου. Στην πέτρα που προσκόμισε η μητέρα στο εργαστήριο δεν υπήρχε ίχνος πρόσκρουσης.

Ο Θάνος στενός φίλος του 27χρονου, περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής τις έρευνες που έκανε μαζί με την οικογένεια τη μοιραία νύχτα. Υποστήριξε πως τα νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως ανατρέπουν την εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος κι ελπίζει να λάμψει η αλήθεια.

Μία άλλη μαρτυρία όμως, αυτή της παιδικής φίλης του Νίκου, σοκάρει… Μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ» τον περιγράφει σαν έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, με χιούμορ που στον ελεύθερο χρόνο του ασχολούνταν με τους υπολογιστές.

Στην τελευταία τους συνάντηση τον περασμένο Αύγουστο της εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δεχτεί απειλές ότι θα τον σκοτώσουν. Της είχε ζητήσει μάλιστα αν του συμβεί κάτι κακό, να διασφαλίσει τους κωδικούς του στο ιντερνέτ , γιατί όπως της είχε πει, κάποιοι τους είχαν παραβιάσει γεγονός που επιβεβαίωσε η εταιρεία Google με ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Στην ίδια κοπέλα, που ερευνούσε και αυτή το θάνατο του Νίκου, άγνωστοι επί δύο μήνες προξενούσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο και στο μηχανάκι της, ενώ όπως λέει είχε καταλάβει πως την παρακολουθούσαν.

//www.youtube.com/embed/4xa2jUAoHbA

Πηγή: anikolouli.gr