Φονικά Μυστικά: Απόψε κάνει πρεμιέρα η Άννα Δρούζα

Τι λέει η δημοσιογράφος για την εκπομπή που την κάνει να επιστρέψει στην τηλεόραση;

Πρεμιέρα απόψε στις 23:00 κάνει η εκπομπή «Φονικά Μυστικά» με την Άννα Δρούζα στο MEGA. Η εκπομπή συνθέτει παζλ ιστοριών με πρωταγωνιστές συνηθισμένους ανθρώπους που οι συνθήκες της ζωής τους σπρώχνουν σε πράξεις πέρα από τη λογική. Σημαντικοί επιστήμονες επιχειρούν να απαντήσουν στο πώς και το γιατί οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν εκτός ορίων και να φτάσουν στο έγκλημα.

Η Άννα Δρούζα λέει για τα «Φονικά Μυστικά»: «’Ήταν πολύ καλό παιδί’, ‘τον βλέπαμε στη γειτονιά’, ‘δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα’, ‘δεν πίστευα στ' αυτιά μου όταν το έμαθα’. Αυτές οι φράσεις με έκαναν να ετοιμάσω τα «Φονικά Μυστικά». Μια διαφορετική εκπομπή απ' όσες έκανα μέχρι σήμερα και ο λόγος που επιστρέφω στη τηλεόραση. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από εμάς; Πόσο το περιβάλλον που ζούμε δημιουργεί θύτες; Πότε ο φόβος, το μίσος, η ντροπή γίνεται φονικό όπλο; Τα «Φονικά Μυστικά» επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις».

Στο επεισόδιο που θα μεταδοθεί στις 10 Νοεμβρίου στις 23:00, η ευτυχία της Φωτεινής και του Θωμά διαταράσσεται όταν ο γιος τους, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους, αρχίζει να παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά.
Η κατάσταση στην οικογένεια της Φωτεινής και του Θωμά ξεφεύγει από τον έλεγχο και o γιός μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε βίαιο τύραννο, μια κινούμενη απειλή. Οι σχέσεις διαταράσσονται. Ο φόβος και η ντροπή κυριεύει την καθημερινότητα και τα «φονικά μυστικά» κλειδαμπαρώνονται πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του σπιτιού τους. Ο πατέρας είναι αυτός που αναλαμβάνει να λυτρώσει την οικογένεια και να δώσει τέλος στον κύκλο της βίας που επικρατεί μέσα στο σπίτι του.

Πώς η πατρική αγάπη μετατρέπεται σε φονικό όπλο; Πώς το στίγμα συνοδεύει την ψυχική διαταραχή; Ποια είναι τα σημάδια και πώς ο ρόλος της οικογένειας καθορίζει τις εξελίξεις; Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα δίνουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Μυρσίνη Κωστοπούλου, κλινική ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.