Folli Follie: Προφυλακίστηκαν Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Folli Follie

Οι δυο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για πέντε κακουργήματα. Ελεύθερη με εγγύηση 100.000 ευρώ αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για την υπόθεση της Folli Follie ενώπιον της της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου.

Οι δύο κατηγορούμενοι έφυγαν  από το κτίριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων με κατεύθυνση προς τις φυλακές.

Την απόφαση έλαβαν με σύμφωνη γνώμη η ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, Νίκος Ορνεράκης.

Από την άλλη η Καίτη Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο ΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο και μέσω των απαντήσεων που έδωσαν στην ανακρίτρια και μέσω των πολυσέλιδων απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσαν.

Μαραθώνιες οι απολογίες τους

Και οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν μαραθώνιες απολογίες από τις 9:30 σήμερα το πρωί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie.

Πρώτος απολογήθηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακολούθησε ο γιος του, Τζώρτζης και τελευταία πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου έφτασαν στο κτίριο 10 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, συνοδευόμενοι από τον συνήγορο τους, τον γνωστό ποινικολόγο Γιάννη Ηρειώτη.

Γύρω στην μία το μεσημέρι, στο γραφείο της ανακρίτριας προσήλθε και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του και καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ηλία Αναγνωστόπουλο.

Ποιες οι κατηγορίες που τους αποδίδονται

Σε πατέρα και γιο αποδίδεται πως είναι συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή, οικονομικά εύρωστη εταιρεία, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Αναλυτικά, οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για πέντε κακουργήματα. Πρόκειται για τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, χειραγώγησης αγοράς, εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφίας. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογήθηκε για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Συνολικά για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Πηγή: newsit.gr