Φολέγανδρος: Ξεσπούν οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς – «Ένας δολοφόνος ήταν η πρώτη σχέση της κόρης μας»

Φολέγανδρος

Για εκείνους το έγκλημα στη Φολέγανδρο άνοιξε μια βαθιά πληγή που δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ. Ο πατέρας και η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς μιλούν για τη ζωή του παιδιού τους και τη λάθος επιλογή, που έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της…

Από χθες όταν έγινε γνωστό πως το παιδί τους δολοφονήθηκε, στο σπίτι τους στην Κορινθία σπεύδουν στενοί συγγενείς και φίλοι για να μοιραστούν τον πόνο τους. Τίποτα όμως δεν μπορεί να τον απαλύνει. Οι γονείς της 26χρονης καλούνται να διααχειριστούν αυτό που απεύχεται κάθε άνθρωπος. Στις νέες δηλώσεις τους, μιλούν για το έγκλημα και τις κινήσεις του δράστη, που όπως πιστεύουν ετοιμαζόταν να φύγει από το νησί και να συνεχίσει τη ζωή του.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς τονίζει: «Το κορίτσι μου σπούδαζε και μέχρι τα 25 δεν είχε πάει ξανά διακοπές. Το μόνο που έκανε ήταν να διαβάζει για να γίνει φαρμακοποιός. Πήγε διακοπές με έναν άντρα που δεν γνώριζε πολύ και αυτός την σκότωσε. Πρόκειται για ένα φονιά που προσπάθησε να την κλέψει και στη συνέχεια πήγε στο λιμάνι και προσπάθησε να φύγει.»

Η 26χρονη έκανε σχέση με το λάθος άτομο, τονίζει ο πατέρας της. Πλήρωσε την απειρία της με τον πιο τραγικό τρόπο: «Ήταν η πρώτη της σχέση και έμπλεξε χωρίς να το καταλάβει. Την εξαπάτησε και έκανε αυτά που της έκανε. Πρέπει να σαπίσει στη φυλακή.»

Συντετριμμένη και η μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς. Ζητάει και εκείνη την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, που όπως λέει έκλεισε το σπίτι, της στέρησε την κόρη και την ανάγκασε να ανεβαίνει στο εξής ένα Γολγοθά που φαντάζει ατελείωτος. «Το παιδί μας ήταν εξαίρετο με ήθος, με καλλιέργεια και χαμόγελο. Έπεσε στα χέρια ενός άνανδρου αλήτη. Δεν πιστεύω σε κακιές στιγμές αλλά σε κακούς ανθρώπους» λέει με τον τόνο της φωνής, να αποτυπώνει τη συναισθηματική της φόρτιση και συνεχίζει:

«Λυπάμαι που εκείνη τη μέρα δεν προλάβαμε να μιλήσουμε για να της πω, πόσο την αγαπάω και πόσο τη θαυμάζω. Ξέρω πως υπάρχει και μια άλλη μάνα που αυτή τη στιγμή πονάει. Όμως δυστυχώς εκείνη γέννησε ένα δολοφόνο. Το παιδί μου, δεν μου έλεγε πολλά για τα προσωπικά της. Πίστευε πως αυτός ήταν ένα καλό παιδί, αλλά έκανε λάθος.»

«Πιστεύω στη Δικαιοσύνη, θα τιμωρηθεί. Γιατί να συμβαίνουν αυτά: μια άλλη Γαρυφαλλιά, η Καρολάιν, η οποιαδήποτε κοπέλα; Δεν μεγαλώνουμε αγόρια με ανδρισμό; Είναι άνδρες αυτοί; Ένα κορίτσι τι το έκανε; Πήγαν απλά διακοπές, τσακώθηκαν και την πέταξε από το γκρεμό;», κατέληξε.

Με μάσκα για τον κορονοϊό, χειροπέδες στα χέρια και τις σαγιονάρες που πιθανότατα φορούσε όταν έσπρωξε την αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά στον γκρεμό, ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά σε κάμερες και φωτορεπόρτερ. Ήταν λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα όταν βγήκε από τα γραφεία του Λιμενικού στη Φολέγανδρο και επιβιβάστηκε σε πλωτό σκάφος με το οποίο και μεταφέρθηκε στη Νάξο.

Εκεί έφτασε λίγο μετά τις 18.00 και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε βάρος του έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία. O 30χρονος απέφυγε να κοιτάξει τις κάμερες και να πει το οτιδήποτε για το έγκλημα που ομολόγησε και συντάραξε τη χώρα.

Μόλις το σκάφος έδεσε στο λιμάνι, οι άντρες του Λιμενικού βγήκαν για να ανοίξουν το δρόμο μέχρι το αυτοκίνητο που περίμενε για τη μεταφορά του 30χρονου. Αμέσως μετά, όπως βλέπουμε στο βίντεο του cyclades24.gr, ο νεαρός βγήκε με αργά βήματα και χωρίς να κάνει δηλώσεις μπήκε στο όχημα. «Γιατί την σκοτώσατε; Έχετε μετανιώσει;» ήταν δύο από τις ερωτήσεις που του έγιναν και πέρασαν μέσα από τα ανοιχτά μικρόφωνα…

«Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου».

Πηγή: Newsit