Φέτος τα Χριστούγεννα χαρίστε Ευχοστολίδια στα παιδιά που έχουν ανάγκη – Η γιορτή προσφοράς και αγάπης του ΟΠΑΠ συνεχίζεται για 3η χρονιά

Ευχοστολίδια

Χιλιάδες χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών γίνονται πραγματικότητα με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ.

Από το 2014, ο ΟΠΑΠ γιορτάζει τα Χριστούγεννα μοιράζοντας χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη, μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία Ευχοστολίδια.

Η μεγάλη ζωντανή γιορτή προσφοράς και αγάπης συνεχίζεται και φέτος και ο ΟΠΑΠ καλεί όλους να επιλέξουν τα Ευχοστολίδια, που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά που υποστηρίζουν τα σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και τα «Παιδικά Χωριά SOS», για να δουν τη χριστουγεννιάτικη τους ευχή να γίνεται πραγματικότητα.

Οι ζωγραφιές των παιδιών εκτίθενται σε τέσσερις χριστουγεννιάτικες εκθέσεις ζωγραφικής στα εμπορικά πολυκαταστήματα The Mall Athens, Athens Metro Mall και Smart Park στην Αθήνα και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Όσοι βρεθούν εκεί, έχουν τη δυνατότητα να δουν τις ευχές των παιδιών στις ζωγραφιές και να τις εκπληρώσουν, αγοράζοντας το δώρο που απεικονίζεται. Με την παράδοση του δώρου, οι επισκέπτες λαμβάνουν ως αναμνηστικό δώρο τις ζωγραφιές των παιδιών για να θυμούνται πάντα τη σημαντική τους προσφορά.

Ο ΟΠΑΠ, από το 2014, μαζί με χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εργαζομένους του, έχουν προσφέρει περισσότερα από 5.000 Ευχοστολίδια.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς του, υλοποιεί έργα υποδομής στους φορείς και τα ιδρύματα που συμμετέχουν, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στην ένωση «Μαζί για το Παιδί» και στα ιδρύματα «Φίλοι του Παιδιού», «Η Παιδική Στέγη», «Χατζηπατέρειο και «Η Θεοτόκος».

Συγκεκριμένα:

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Εγκατάσταση θερμομόνωσης σε δύο σπίτια στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και τη μείωση κατανάλωσης.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

1. Φίλοι του Παιδιού (έργα μικρής κλίμακας στον παιδικό σταθμό του ιδρύματος)

– Αντικατάσταση φθαρμένου πατώματος τάξης.

– Τρία στέγαστρα προστασίας εξωτερικών πορτών.

– Ανακαίνιση στέγης παιδικού σταθμού του ιδρύματος.

– Προμήθεια και αλλαγή τζαμιών τρίπλεξ σε δυο κουφώματα διαστάσεων περίπου 1.00 τ.μ. στην πρόσθια όψη του κτιρίου.

2. Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

– Αντικατάσταση των πατωμάτων της Παπαστρατείου Πειραιά (μία από τις 3 Παιδικές Στέγες που υποστηρίζει το ίδρυμα) καθώς με την περσινή κακοκαιρία πλημμύρισε η στέγη με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση.

3. Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο

Αντικατάσταση καθισμάτων, τραπεζιών και υποποδίων στα τέσσερα τμήματα  του προγράμματος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης του Ημερησίου Προγράμματος. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα που καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες παιδιών με κινητικές δυσκολίες ηλικίας από 5 έως 8 ετών. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν πιο ενεργά σε καθημερινές δραστηριότητες στο Κέντρο.

4. Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

Αντικατάσταση των κουφωμάτων του πρώτου ορόφου του κτιρίου των εργαστηρίων Α, τα οποία βρίσκονται σε κακή λειτουργική κατάσταση δεδομένου ότι χρονολογούνται από την ανέγερση του κτιρίου το 1970.

5. ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Προμήθεια Ηλεκτρονικών

Αθλητές από όλες τις ομάδες, σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τα Ευχοστολίδια και να επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες εκθέσεις ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ σε τέσσερα εμπορικά πολυκαταστήματα και επιλεγμένα πρακτορεία του, προκειμένου να εκπληρώσουν παιδικές ευχές.

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στην έκθεση με τα Ευχοστολίδια στο The Mall Athens

[caption id=»attachment_805690″ align=»alignnone» width=»1074 Η ομάδα του Πλατανιά σε έκθεση με Ευχοστολίδια σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στα Χανιά

 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα Ευχοστολίδια που επέλεξαν

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία «Ευχοστολίδια» στο https://somethingbetter.gr/initiatives/sensitive-social-groups/wishing-ornaments/