Φαίη Μαυραγάνη: Το περιστατικό που την έφερε σε δύσκολη θέση

«Ακούστηκαν μετά τη λήξη αγοραίες εκφράσεις για την κυρία της παρέας...»

Η Φαίη Μαυραγάνη μίλησε στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και στην εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο για τις πιο δύσκολες on air στιγμές της.

Κατά τη διάρκεια πολιτικών συζητήσεων βλέπουμε να εκτυλίσσονται ομηρικοί καβγάδες. Έχετε έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση;

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή προεκλογικού καβγά είναι αρκετά γνωστή. Είναι η περίφημη κόντρα του Πέτρου Τατσόπουλου με τον συγχωρεμένο τον Στέλιο Σταυρίδη. Καλοκαίρι του 2012, ο Τατσόπουλος τότε ήταν στον ΣΫΡΙΖΑ, ο Σταυρίδης στη Δράση του Μάνου κι εγώ στο διαδικτυακό κανάλι Focus. Η κόντρα υπέβοσκε από την αρχή της συζήτησης, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσει να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου. Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Ένας παρουσιαστής πρέπει να έχει καλά αντανακλαστικά, ώστε να αποσοβήσει εγκαίρως μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό, διότι πολλοί συνομιλητές έχουν τον καβγά ως αυτοσκοπό και δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εκεί τα αίματα άναψαν από την προδήλως διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση της πολιτικής κατάστασης, που προκάλεσε και προσωπικούς υπαινιγμούς και αντεγκλήσεις. Επίσης, ήμουν συντονίστρια σε πολιτικό πάνελ – δεν θα σας πω τα ονόματα – όπου ακούστηκαν μετά τη λήξη αγοραίες εκφράσεις για την κυρία της παρέας.

Δυστυχώς, πολλές φορές ένας πολιτικός δεν σέβεται τον εαυτό του ούτε τους άλλους και μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτος, από την άλλη έχω δει και πολιτικούς που ύστερα από έναν τηλεοπτικό καβγά έφυγαν αγκαζέ.