Εξετάζουν τα αίτια για τη φωτιά που ξέσπασε στον ΑΝΤ1 – Όσα ανέφεραν στο δελτίο

ΑΝΤ1
«Είχαμε ένα περίεργο ατύχημα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1...»

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο του ΑΝΤ1 στο Μαρούσι. Η φωτιά φαίνεται ότι προήλθε από βραχυκύκλωμα στο υπόγειο, εκεί όπου στεγάζονται μετασχηματιστές της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του καναλιού. Το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς και των ραδιοφώνων EASY 97,2 και ΡΥΘΜΟΣ διακόπηκε. Τελικά, το κανάλι εξέπεμψε ξανά μετά από δύο ώρες, ενώ το πρόγραμμα επανήλθε σε κανονική ροή στις 19:00.

Στην αρχή του δελτίου ειδήσεων με τη Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Νίκος Ρογκάκος ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε ένα περίεργο ατύχημα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 στο Μαρούσι από αυτά που συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια. Εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά στο ισόγειο που βρίσκεται ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ. Η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι άνθρωποι της ΔΕΗ που έφτασαν στο κτίριο του ΑΝΤ1 δηλώνουν ότι εξετάζουν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του σήματος του σταθμού. Η διοίκηση του ΑΝΤ1 δεν προβαίνει σε κανένα απολύτως σχόλιο και αναμένει την επίσημη έκθεση από την έρευνα που πραγματοποιούν οι Αρχές, αντιμετωπίζοντας το περιστατικό με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την επιτέλεση της κύριας αποστολής του ΑΝΤ1 που είναι η ενημέρωση και η άρτια μετάδοση του προγράμματος του σταθμού».

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Ένα βραχυκύκλωμα μικρής έκτασης στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του σταθμού. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης για την επαναφορά του σήματος του σταθμού. Η σχετική καθυστέρηση στην επίλυση του τεχνικού προβλήματος οφείλεται στις απαραίτητες ενέργειες των υπηρεσιών της ΔΕΗ και της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.