Έβρος: Οργή και αποτροπιασμός για το βίντεο που δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε τρέιλερ

Έβρος

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η προκλητική υπόθεση των αυτόκλητων πολιτοφυλάκων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης που συνέλαβαν και στοίβαξαν 13 μετανάστες στο τρέιλερ του αυτοκινήτου τους

Οι απαράδεκτες εικόνες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας με 13 μετανάστες στοιβαγμένους σε τρέιλερ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τρεις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο άνδρας που ακούγεται στο βίντεο, κάνει λόγο για «25 κομμάτια» κλειδωμένα σε ένα τρέιλερ και τους κατηγορεί για την πύρινη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη.

«Ανησυχητικά φαινόμενα ρατσιστικής βίας»
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο για ανησυχητικά φαινόμενα ρατσιστικής βίας και παρακίνηση σε ρατσιστικό πογκρόμ και ζητάει να διερευνηθούν τα αδικήματα :

της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων
των βιαιοπραγιών
της έκθεσης της αρπαγής σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΠΚ περί ρατσιστικών εγκλημάτων.
Για την υπόθεση η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι τέτοια φαινόμενα δε θα γίνουν ανεκτά.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της» έγραψε σε σχετική ανάρτηση ο Γιάννης Οικονόμου.

Να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις επιχειρεί πάντως μέσω του δικηγόρου του, ο ιδιοκτήτης του τρέιλερ που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κρατούσε παράνομα τους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, λέγοντας ότι τους έδωσε νερό και έπραξε τα νόμιμα.

«Καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών ,όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων τα οποία απειλούν και πλήττουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού;
Να διεξάγει έρευνα και για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε από την εισαγγελία πρωτοδικών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

«Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε επίσης να ενημερώνεται για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η εισαγγελία Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: Mega