Έβρος – Ο μελισσοκόμος που συγκλόνισε με το κλάμα του στο Live News: «Έχασα σχεδόν 1 εκατομμύριο μέλισσες, τα κορίτσια μου»

Έβρος

Συγκινεί ο μελισσοκόμος από τον Έβρο που κλαίει με λυγμούς βλέποντας τα μελίσσια του να έχουν καταστραφεί από την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη και επεκτάθηκε στον υπόλοιπο Έβρο.

Ο Έβρος μετράει τις πληγές του από τη φωτιά που κατέκαψε μεταξύ άλλων χιλιάδες στρέμματα, μελίσσια και ποιμνιοστάσια. Οι φλόγες μαίνονται για 6η ημέρα στην Αλεξανδρούπολη και ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 1.200 μελίσσια.

Ο Γιώργος Καραφυλλίδης, ένας μελισσοκόμος από την Κίρκη Έβρου, ανέβασε βίντεο από τα κατεστραμμένα μελίσσια του στο Facebook και σπαράζει με λυγμούς μπροστά στις λαμαρίνες που βρίσκονται στο καμένο έδαφος. Τα λόγια του συγκινούν.

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε», έγραψε στην ανάρτησή του ο μελισσοκόμος και συμπλήρωσε ότι «υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτερά σας για να γλυτώσετε από τον καπνό και τις φλόγες τη βασίλισσά σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας», λέει μεταξύ άλλων.

Ο μελισσοκόμος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο κι ανέφερε ότι έχασε συνολικά 220 μελίσσια.

«Την Κυριακή παντρεύτηκα και την Δευτέρα τα έχασα όλα»
«Την Κυριακή παντρεύτηκα δια πυρός και σιδήρου. Ξεκίνησε η φωτιά από τον Άβαντα Έβρου κι ήρθε στην Κίρκη. Πήγα πάνω στο βουνό, πήρα κάποιες κυψέλες, όσες μπορούσα, αλλά η φωτιά πλησίαζε κι έφυγα. Την επόμενη μέρα το πρωί ξεκίνησα να ανεβαίνω προς την Κίρκη και κατάλαβα τι είχε γίνει, έβλεπα παντού καμένη γη. Μισή ώρα είχα ξαπλώσει στη γη κι έκλαιγα. Έχασα σχεδόν 1 εκατ. μέλισσες, τα κορίτσια μου. Η μέλισσα δίνει ζωή», είπε αρχικά.

Πηγή: Mega – Live News