Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι

Εύα Καϊλή

Ο κύβος ερρίφθη για την Εύα Καϊλή.

Η απόφαση πάρθηκε και η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του ανακριτή, ήρθε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτίνας για το αίτημα της άρσης της προφυλάκισής της.

Έτσι, η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται  όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της Σβέν Μαρί που τόνισε πως «δεν θα σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για την υπόθεση του Qatargate, μετά την αποφυλάκιση και του Μαρκ Ταραμπέλα χθες. Ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιόπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μεχρι τελος, δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα», ανέφερε η ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών εάν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Παράλληλα, επισημαίνεται από την πλευρά του ότι «ισχυριζόταν πάντα ότι είναι αθώος», καθώς και ότι «δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Πηγή: newsit.gr