Eurovision: Crash test για τον Λούκα σε μίνι τελικό στην Ολλανδία

Διαβάστε τις λεπτομέρειες

«Σιγή ιχθύος» τηρούν από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όσον αφορά στην προσθήκη του σκηνοθέτη Κώστα Καπετανίδη στην ομάδα που θα πλαισιώσει τον Λούκα Γιώρκα στο δρόμο προς το Ντύσελντορφ. Παρά τα ευτράπελλα με το ζεϊμπέκικο και το τραπέζι του πινγκ – πονγκ όπως παρουσιάστηκαν στον Ελληνικό τελικό από τον Κωνσταντίνο Ρήγο ο χορογράφος παραμένει κανονικά στο team και ενδεχομένως να κάνει κάποιες αλλαγές στον ημιτελικό της Γερμανίας. «Την ευθύνη για την παρουσίαση των τραγουδιών στον Ελληνικό τελικό τον είχαν οι δισκογραφικές. Σήμερα είχε προγραμματιστεί ένα ραντεβού με στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας του Λούκα Γιώρκα προκειμένου να αποφασιστεί το team της Ελληνικής συμμετοχής φέτος στο Ντύσελντορφ ωστόσο αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών» μας είπαν χαρακτηριστικά πηγές της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα έχουν γίνει και οι πρώτες κινήσεις για το μίνι promo tour του φετινού μας υποψήφιου που θα γίνει το πολύ σε δύο με τρεις χώρες. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του «Watch my dance» στο μίνι φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στην Ολλανδία και θα συμμετέχουν 20 εθνικές αποστολές. Το μίνι promo που θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΒU δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες χωρίς να κάνουν ταξίδια να διαφημίσουν το τραγούδι τους στις υπόλοιπες 19 χώρες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Ένα ανάλογο event στο οποίο επίσης έχει προσκληθεί η ΕΡΤ προγραμματίζεται στο Βέλγιο ωστόσο είναι αμφίβολη η συμμετοχή μας καθώς θα πραγματοποιηθεί ανήμερα του Πάσχα.

Πάντως μέσα σε όλα τα παρατράγουδα του Ελληνικού τελικού φαίνεται πως οι ξένοι εκτιμούν ακόμη τις διοργανωτικές μας ικανότητες αλλά και το ένστικτό μας για το ποιο τραγούδι έχει προοπτική νίκης. Έτσι μετά από πρόταση που αποδέχθηκε η ΕΡΤ, ετοιμάζει τη σύνθεση μιας ειδικής κριτικής επιτροπής που θα συμμετέχει το Σάββατο στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει φέτος την Σουηδία στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Η σύνθεση της επιτροπής δεν είχε μέχρι τώρα οριστικοποιηθεί ωστόσο αύριο θα ανακοινωθεί από την ΕΡΤ με επίσημη ανακοίνωση.

A.M