Έτσι θα ήταν ο Lennon αν ζούσε σήμερα!

Βίντεο 1: δείτε το αφιέρωμα της αμερικανικής τηλεόρασης για τα 30 χρόνια από το θάνατό του. Βίντεο 2: ακούστε το τραγούδι που έγραψε στη μνήμη του ο Elton John.

Οι απανταχού φανς του John Lennon αποτίουν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του.
 
Ο Lennon δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1980 έξω από το κτίριο όπου διέμενε, στο Μανχάταν, από τον φανατικό θαυμαστή του Mark Chapman. Ο John Lennon ήταν 40 ετών. Η Yoko ήταν μαζί του όταν δολοφονήθηκε.
Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του αξέχαστου καλλιτέχνη, γνωστό μουσικό περιοδικό θα δημοσιεύσει μια συνέντευξη του John Lennon, την οποία είχε παραχωρήσει μόλις τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία του.
Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο J. Lennon εξαπέλυε βολές εναντίον όσων τον είχαν κατακρίνει για το διάλειμμα πέντε χρόνων που είχε κάνει από την μουσική. «Αυτό που θέλουν είναι νεκροί ήρωες, όπως ο Sid Licious και ο James Dean. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας νεκρός ήρωας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lennon. Ακόμη, ο Lennon είχε αποκαλύψει ότι ίσως να ξαναέκανε περιοδείες.

Δείτε αφιέρωμα της αμερικανικής τηλεόρασης για τα 30 χρόνια από το θάνατό του:
 

Παράλληλα, πάνω στη θλιβερή επέτειο ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουόλντμαν παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Η μέρα που πέθανε ο Τζον Λένον». Ο Γουόλντμαν εξασφάλισε για πρώτη φορά τη μαρτυρία ανθρώπων «κλειδιά» της μοιραίας 9ης Δεκεμβρίου του 1980. Ωστόσο, το πρωτότυπο του πράγματος είναι ότι με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας ξέρουμε πως θα ήταν σήμερα ο 70χρονος Λένον αν ζούσε. Τα μαλλιά θα είχαν λίγο υποχωρήσει, η μύτη θα ήταν λίγο πιο γαμψή, το βλέμμα κάπως πιο κουρασμένο
 
Δείτε και ακούστε το τραγούδι που έγραψε ο Elton John με τίτλο Empty Garden (Hey Hey Johnny) αποτίοντας φόρο τιμής στον John Lennon: