Η ΕΡΤ υποστηρίζει και συμμετέχει στη μεγάλη ευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα «Generation What?»

Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες.

Η ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση EBU, δίνει δυναμικά το «παρών» στη μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα «Generation What?» που διεξάγεται σε 13 χώρες, μαζί με άλλους 18 ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς,  μέλη της EBU.

Πρόκειται για ευρωπαϊκή έρευνα που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και αποσκοπεί στη διερεύνηση   των τάσεων και αντιλήψεων των νέων ανθρώπων (18-34 ετών) στην Ευρώπη, μέσω ερωτηματολογίου για πολλά και σημαντικά θέματα της καθημερινής τους ζωής.

gen1

Χιλιάδες νέοι από Γερμανία,  Αυστρία,  Βέλγιο,  Ισπανία,  Ιταλία,  Ιρλανδία, Ελβετία Λουξεμβούργο,  Ολλανδία,  Ουαλία (Ηνωμένο Βασίλειο), Τσεχία, Ελλάδα και Γαλλία, διαμορφώνουν το προφίλ της σημερινής ευρωπαϊκής νεολαίας και σχηματοποιούν από κοινού τις προσδοκίες τους για το κοινό αύριο.

Καθώς συγκεντρώνονται τα δεδομένα, σχηματίζεται σταδιακά ένας πανευρωπαϊκός διαδραστικός χάρτης, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες μπορούν να αντιπαραβάλλουν τις απαντήσεις τους σε σχέση μ’ αυτές των νέων άλλων χωρών.

Έμπνευση για το project αυτό, υπήρξε επιτυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα του γαλλικού οργανισμού France Télévisions, που πραγματοποιήθηκε το 2013 με περίπου 300.000 συμμετοχές, αποτελεί δε παραγωγή των France Télévisions, Upian και Yami 2.

Το ερωτηματολόγιο, τα αποτελέσματα και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα στο www.generation-what.gr. Η συμμετοχή στην έρευνα θα είναι δυνατή έως και τον Μάρτιο 2017.

Σημειώνεται πως οι απαντήσεις των συμμετεχόντων είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.