ΕΡΤ: Ποιος θα παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

ΕΡΤ

Ο Πάνος Χαρίτος φεύγει... Ποιες έρχονται;

Αλλαγές που ξεκινούν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και θα επηρεάσουν όλο το ενημερωτικό πρόγραμμα, έρχονται στην ΕΡΤ με τη νέα σεζόν. Εσωτερικές μετακινήσεις προσώπων σε άλλα πόστα και ενίσχυση από το ελληνικό Euronews, αλλά ίσως και από το MEGA, αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ο Πάνος Χαρίτος επέστρεψε στα καθήκοντά του την περασμένη Δευτέρα, αλλά δεν βγήκε στο κεντρικό δελτίο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Reallife, σε συνάντηση του δημοσιογράφου με τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη, συζητήθηκε η αξιοποίησή του σε δημοσιογραφικές αποστολές, βραδινή εκπομπή και μεγάλα γεγονότα. Επισφραγίστηκε, έτσι, η οριστική αποχώρησή του από το δελτίο.

[dfp_ads id=236982]

Ειδήσεις γένους θηλυκού…

Ο διάδοχός του στο τιμόνι των ειδήσεων θα είναι πιθανότατα γένους θηλυκού, καθώς, σύμφωνα με έρευνες που έχουν στα χέρια τους οι ιθύνοντες της ΕΡΤ, το 70% των τηλεθεατών του δελτίου είναι ανδρικό κοινό. Επικρατέστερη από το υπάρχον δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει η Δώρα Αναγνωστοπούλου. Παράλληλα διακινείται, αν και με λιγότερες πιθανότητες, το όνομα της Μαριλένας Κατσίμη, ενώ εξετάζονται οι πιθανότητες έλευσης προσώπων εκτός ΕΡΤ.

Εδώ μπαίνει το σενάριο για προσέγγιση δημοσιογράφων από τον μηχανισμό του MEGA. Η λύση αυτή όμως προσκρούσει σε πρακτικά ζητήματα καθώς δεν έχει δοθεί «πράσινο φως» για προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ θεωρείται προβληματική και για λόγους πολιτικού συμβολισμού. Την ίδια στιγμή, η ΕΡΤ ξεκινά για πρώτη φορά συνεργασία με το ελληνικό Euronews στο επίπεδο της ανταλλαγής προγράμματος. Κάθε απόγευμα θα διαθέτει μια ζώνη του προγράμματός της σε περιεχόμενο που θα της παρέχει το Euronews.