ΕΡΤ: Η γιορτή των Θεοφανείων στις γειτονιές της Ελλάδας

Θεοφάνεια

Δείτε το πρόγραμμα!

Από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3 θα παρακολουθήσουμε αύριο Παρασκευή (6/1) την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων (08:00) και την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων (10:45).

Η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει με απευθείας σύνδεση την Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς, ενώ τον αγιασμό από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει επίσης σε απευθείας σύνδεση την Πατριαρχική Λειτουργία των Θεοφανίων και τη ρίψη του Τιμίου Σταύρου στον Κεράτιο Κόλπο από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ Κοζάνης και της ΕΡΤ Κομοτηνής σε εθνικό δίκτυο

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ Κοζάνης και της ΕΡΤ Κομοτηνής, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, μεταδίδουν σε εθνικό δίκτυο τη γιορτή των Θεοφανίων στις γειτονιές της Ελλάδας.

Ειδικότερα:

Στις 12:00-14:00, η ΕΡΤ Κοζάνης μάς ταξιδεύει στη Δυτική Μακεδονία με στάσεις στα Μπουμπουσάρια της Σιάτιστας και στα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς, τα καρναβάλια που κλείνουν το Δωδεκαήμερο των εορτών.

Οι Μωμόγεροι, το έθιμο που έχει ενταχθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, οι καλικάντζαροι  και «η γιορτή της αγάπης», θα έχουν τη δική τους θέση στην εκπομπή, όπως και ο αγιασμός των υδάτων, από τη λίμνη Πολυφύτου.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Στις 18:00-20:00, η ΕΡΤ Κομοτηνής με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και εκπομπές από το Αρχείο της, μας μεταφέρει στους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Θράκη. Παρουσιάζει τα κάλαντα των Φώτων και του Αϊ Γιαννιού από τους Ξυλαγανιώτες, το έθιμο του Σαγιά με τους Καππαδόκες να ανάβουν φωτιές, μας γνωρίζει την Μπάμπω και τη θρακιώτικη γυναικοκρατία, τη μουσική και τους μουσικούς  της Θράκης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102 FM και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.