Έρχονται οι αλλαγές σε ΕΡΤ και ΜΜΕ

Διαβάστε: Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο σχετικά με την ΕΡΤ αλλά και το σύνολο των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προβλέπονται μεταξύ άλλων: σημαντική συρρίκνωση των ραδιοφωνικών σταθμών, συγχωνεύσεις καναλιών με πρώτη αυτή της ΕΤ1 με τα ψηφιακά (Prisma, Plus, Sport) σε ένα κανάλι ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αυτονομία της ΕΤ3, πλήρης αυτονομία της ΝΕΤ και παράλληλη αποδέσμευσή της από τον αυστηρό ειδησεογραφικό χαρακτήρα της, ενοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της ΕΡΤ με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και μείωση προσωπικού.

Η τελευταία μάλιστα προβλέπεται να γίνει με την δραστική μείωση των συμβασιούχων και κυρίως με τη μη ανανέωση συμβάσεων οι οποίες λήγουν ως το τέλος του χρόνου καθώς και με τη συνταξιοδότηση όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Σε ό,τι αφορά το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ το σημαντικότερο σημείο του αναμένεται να είναι η δυνατότητα συγχώνευσης ιδιωτικών καναλιών, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τηλεοπτικό χάρτη.

Πηγή:Το Βήμα 

Διαβάστε επίσης: Μερικό Λουκέτο στην ΕΡΤ

Τι γίνεται με τα σίριαλ της ΕΡΤ;

Κέρδη 27 εκ. ευρώ για την ΕΡΤ!