Έρχεται ο Sherlock στη ΝΕΡΙΤ

Πρόκειται για μια μοντέρνα μεταφορά του κλασσικού  Σέρλοκ Χoλμς – του πασίγνωστου φανταστικού ντετέκτιβ- από τις δημοφιλείς ιστορίες του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, που μαζί με τον φίλο του και βοηθό του δρα. Τζον X. Γουάτσον εμπλέκονται σε δεκάδες υποθέσεις μυστηρίου.
Τη σειρά υπογράφουν δύο από τους κορυφαίους και πιο παραγωγικούς δημιουργούς της αγγλικής τηλεόρασης, οι Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις, οι οποίοι μεταφέρουν τις ιστορίες του Sherlock στο Λονδίνο του σήμερα και την εποχή των social media.

Η σειρά έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, με τον πρώτο κύκλο να γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη βρετανική βουλή και το δεύτερο κύκλο να καταγράφει πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές στη Μ. Βρετανία. Επίσης, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική για το ευφυές σενάριο και τους διαλόγους, τη δυναμική σκηνοθεσία και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενώ έχει τιμηθεί με περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία και πολυάριθμες υποψηφιότητες σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως τα Emmy, τα BAFTA και οι Χρυσές Σφαίρες. Συμπεριλαμβάνεται στις 10 σειρές με την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό (9,2/10)στη βάση δεδομένων του IMDB.
Ημ. προβολής: Κυριακή 2/11/2014, στις 20.15

Επεισόδιο 1ο: Το πρώτο επεισόδιο του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τον Στίβεν Μόφατ, βασίζεται στο μυθιστόρημα «A study in Pink». Ο βετεράνος του πολέμου Δρ. Τζον Γουάτσον επιστρέφει στο Λονδίνο αναζητώντας ένα μέρος για να μείνει. Γνωρίζεται με τον εκκεντρικό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και μαζί καλούνται να επιλύσουν μια σειρά από θανάτους που αρχικά πιστεύεται ότι είναι «αυτοκτονίες», προσφέροντας βοήθεια στον Επιθεωρητή Λεστράντ της Σκότλαντ Γιαρντ.