Επίθεση στου Ζωγράφου: Σκληρές εικόνες – Καρέ καρέ η επίθεση με μαχαίρι

Ζωγράφου

Πρώην τρόφιμος ψυχιατρείου ο 54χρονος που μαχαίρωνε περαστικούς στου Ζωγράφου

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι του Ζωγράφου, όταν ένας 54χρονος σε κατάσταση αμόκ άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς στην οδό Κουσίδου. Ανάμεσα στους τέσσερις ανθρώπους που τραυματίστηκαν βρίσκεται και ένας 17χρονος.

Οι κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο, τα αιματοβαμμένα πόδια περαστικών από το σημείο της επίθεσης και το σοκ που αποτυπώνεται στα περισσότερα βλέμματα των αυτοπτών μαρτύρων, είναι μερικές μόνο από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που άφησαν πίσω τα χτυπήματα του 54χρονου δράστη.

Στην περιοχή του Ζωγράφου επικρατεί πανικός. Τρεις άντρες και μία γυναίκα έχουν μαχαιρωθεί στα πόδια, τα χέρια και την κοιλιά, από έναν 54χρονο που αμέσως μετά ταμπουρώνεται στο σπίτι του. Ο ίδιος ειδοποιεί τους αστυνομικούς που λίγο αργότερα θα καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες.

Πώς έγινε η σοκαριστική επίθεση

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 09.30 το πρωί. Ο 54χρονος, δραπέτης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί από τον περασμένο Δεκέμβρη, βγαίνει από το σπίτι του οπλισμένος.

Με το μαχαίρι στα χέρια αρχίζει να επιτίθεται διαδοχικά σε 4 άτομα που δεν έχουν περιθώρια αντίδρασης. Πρώτο του θύμα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου της γειτονιάς.

Επόμενο θύμα ένας 17χρονος που έτρεξε αιμόφυρτος για βοήθεια σε κοντινό φαρμακείο. Ο δράστης βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Ακόμα ένας νεαρός τραυματίζεται από το ίδιο μαχαίρι και μπαίνει στο κομμωτήριο της περιοχής για να γλιτώσει.

Πίσω του, μία κοπέλα που επέστρεφε από τη λαϊκή, μαχαιρωμένη εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Τα 4 άτομα έχουν τραυματιστεί και ο δράστης παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. O 54χρονος, που έχει αρχίσει να αυτοτραυματίζεται με το ίδιο μαχαίρι, τηλεφωνεί στην αστυνομία. Τους λέει ότι μαχαίρωσε κόσμο, ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει και τους ζητά να πάνε στο σημείο, κάτι που γίνεται λίγα λεπτά αργότερα.

Ζωντανός και ελαφρά τραυματισμένος οδηγείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 54χρονος είχε διαφύγει από το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του, στις 12 του περασμένου Δεκέμβρη.

Τα 4 θύματα της επίθεσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο 17χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο Ελπίς και θα μεταφερθεί σε ένα άλλο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μία μικροεπέμβαση.

Ο 54χρονος διέφυγε από το ψυχιατρείο – Γιατί δεν τον έψαξε η αστυνομία;

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι ο 54χρονος είχε διαφύγει από τη δομή στην οποία νοσηλευόταν και θέτει ερωτήματα σχετικά με τη δράση της αστυνομίας, καθώς ο δράστης είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

«Πράγματι, ο ασθενής αυτός έως τις 12 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν στο Δαφνί, μέχρι που διέφυγε. Ήταν ακούσια νοσηλεία και το νοσοκομείο, ως όφειλε, έδωσε σήμα στην αστυνομία και εκείνη έπρεπε να αναζητήσει τον ασθενή και να τον επιστρέψει στο νοσοκομείο. Απορώ κι εγώ πραγματικά, αφού ο ασθενής ήταν στο σπίτι του πως η αστυνομία δεν τον έψαξε και δεν το έφερε πίσω στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, υποστήριξε πως οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται κατ’ οίκον από κινητές ομάδες και πως δεν θα πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα, καθώς πολλοί ψυχικά ασθενείςζουν μεταξύ μας χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πηγή: Mega – Live News