Επίθεση με βιτριόλι – Μεγάλη ένταση στο δικαστήριο: «Σκύλα, απόβρασμα» ξέσπασε η οικογένεια της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο κατά την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Όταν το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι ρωτήθηκε αν η κατηγορούμενη της έχει ζητήσει συγγνώμη και η δράστις κάτι σχολίασε χαμηλόφωνα, ο αδερφός και η μητέρα της Ιωάννας, ξέσπασαν! Το τι ψέλλισε ακριβώς η δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν είναι σαφές. Ήταν αρκετό, όμως, για να εξοργιστεί η οικογένεια του θύματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση στο δικαστήριο και ο αδερφός της Ιωάννας να βγει από την αίθουσα.

Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 και με την κατηγορούμενη να μην την κοιτά ποτέ στα μάτια. Αφού περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020, πως “ένιωθα το πρόσωπό μου να καίγεται, να λιώνει” και πως στο νοσοκομείο “σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου”, το θύμα δέχτηκε μια ερώτηση από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα. Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα…

«Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;» ρώτησε ο Απόστολος Λύτρας, για να απαντήσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…Ψυχρή και απαθής».

Τότε, η κατηγορούμενη κάτι σχολίασε χαμηλόφωνα και προκάλεσε την έκρηξη οργής από την οικογένεια της Ιωάννας.

«Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι Ε φίδι μιλάς. Γ@@@ το @@@!» άρχισε να φωνάζει, εκτός εαυτού, ο αδερφός του θύματος, ενώ η μητέρα της Ιωάννας φώναξε: «Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες»…

Συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της κάθισε στη θέση της.

Η πρώτη αντίδραση

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε, από την πρώτη στιγμή, δηλώσει την πρόθεσή της να είναι καθημερινά παρούσα στην ακροαματική διαδικασία. Αντίθετα, η κατηγορούμενη είναι ενημερώσει το δικαστήριο ότι κάποια στιγμή, θα εμφανιστεί. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το έκανε την ημέρα της κατάθεσης του θύματος.

Η 37χρονη Έφη έφτασε στα δικαστήρια λίγα λεπτά μετά την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η κλούβα που τη μετέφερε σταμάτησε στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων και εκείνη, συνοδευόμενη από τέσσερις αστυνομικούς, κατέβηκε. Με χειροπέδες στα χέρια και το βλέμμα κάτω, μπήκε στο κτίριο από την πίσω πόρτα.

Στη δικαστική αίθουσα μπήκε λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Το θύμα είχε ενημερωθεί πως η κατηγορούμενη θα ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Η 35χρονη κράτησε την ψυχραιμία της, όσο μπορούσε. Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση, κοίταξε επίμονα την κατηγορούμενη, όταν εκείνη θέλησε να αλλάξει θέση, λέγοντάς της: «εσύ τι κοιτάς;».

Η 37χρονη, κάθεται με τέσσερις αστυνομικούς και αποφεύγει να κοιτάξει το θύμα της, όσο καταθέτει.

Πηγή: newsit.gr