Eπιτέλους δροσίζει – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

 Το φθινόπωρο έφτασε έστω και με καθυστέρηση. Οι ισχυροί βοριάδες, η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και η επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καιρικής κατάστασης των επόμενων ημερών. Αυτό οφείλεται σε μια ψυχρή μάζα που μας επισκέπτεται πολύ νωρίς από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από την Ουκρανία που θα επηρεάσει τον καιρό μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Πιο αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές πρωϊνές ομίχλες στην Ηπειρο, λίγες νεφώσεις στη Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Οι βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 10 εως 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 26 αλλά στη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει ακόμη και τους 29 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 17 εως 28 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό και βοριάδες που στον ανατολικό Ευβοϊκό κόλπο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 26 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αιθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου το πρωί δεν αποκλείεται να βρέξει. Από τη νύχτα όμως και από τα βόρειοανατολικά, δηλαδή από τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες σιγά – σιγά θα πυκνώνουν. Οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 9 εως 23 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 12 εως 26 βαθμούς βαθμούς αλλά στη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει του 28 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 17 εως 28 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 
Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ και τοπικά 7 στον Ευβοϊκό ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εως 27 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Περιμένουμε λίγα σύννεφα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, δηλαδή στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικες βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο ακόμη και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 24 βαθμούς αλλά στη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει και τους 26 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 18 εως 27 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι θα συνεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 24 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit