Επιστροφή στην δραχμή, «κούρεμα», χρεοκοπία τι σημαίνουν όλα αυτά για τους Έλληνες;

Οι απαντήσεις στους «Νέους φακέλους» απόψε στις 23.00 στον ΣΚΑΪ .

Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή; Ποιες θα είναι οι ακριβείς συνέπειες στην καθημερινή ζωή ενός μικρότερου ή ενός μεγαλύτερου κουρέματος; Και πότε και ποιός αποφασίζει αν μία χώρα σαν την Ελλάδα έχει κηρύξει ή όχι χρεοκοπία;

Η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει στο Λονδίνο για να συναντήσει αποκλειστικά τους ανθρώπους που αυτή την στιγμή συζητούν τις λεπτομέρειες μιας λύσης για την Ελλάδα. Στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας η εκπομπή μπαίνει στα γραφεία της ISDA, της διεθνούς Ένωσης Παραγώγων που είναι ο οργανισμός που έχει τον τελικό λόγο στην πτώχευση μιας χώρας και ρωτά πότε, με ποιες διαδικασίες και σε ποια περίπτωση μπορεί η Ελλάδα να θεωρηθεί χρεοκοπημένη αλλά και πότε και πώς δίνεται εντολή για την αποπληρωμή των ασφαλίστρων (CDS) έναντι πιθανού κινδύνου του ελληνικού χρέους.

Μπροστά στην κάμερα της εκπομπής τραπεζίτες που χειρίζονται το ελληνικό χρέος και έχουν λόγο στις αποφάσεις για κούρεμα απαντούν σε «επικίνδυνες» ερωτήσεις για την Ευρωπαϊκή κρίση, ενώ η εκπομπή αποκαλύπτει ποια ενδεχόμενα μελετούν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι για την ελληνική περίπτωση.
 
Ακόμη, ο γερμανός, στέλεχος της διεθνούς εταιρίας Roland Berger που εμπνεύστηκε το σχέδιο ΕΥΡΗΚΑ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση Μάρκους Καρλ μιλά αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου. Πώς θα βρεθούν 125 δις Ευρώ δημόσιας περιουσίας, τι προβλέπει το σχέδιο και πώς υποστηρίζει το σχέδιο ότι μπορεί να βγάλει άμεσα την Ελλάδα από την κρίση.