Επιστρέφουν Τσουκαλά,Αμυράς και άλλοι 4 πρωτοκλασάτοι παρουσιαστές στην ΕΡΤ

Διαβάστε τα ονόματα

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι πρώτες προσλήψεις που έγιναν από την ΕΡΤ. Αιτία, για να μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, είναι ένα αθώο λάθος στη δακτυλογράφηση των πρακτικών και του δελτίου Τύπου για το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι, μαζί με τις καινούργιες αποφάσεις, ανακοινώθηκαν και οι προηγούμενες που αφορούν τις προσλήψεις δημοσιογράφων παρουσιαστών εκπομπών, όπως τους Γεώργιο Αμυρά, Σταυρούλα Τσιτσιμπίκου, Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, Εύη Κυριακοπούλου, Μπήλιω Τσουκαλά και Χρήστο Δημόπουλο αλλά και ανταποκριτών που είναι αναγκαίοι για τον ενημερωτικό ρόλο της κρατικής τηλεόρασης.
 
Επίσης, η κρατική τηλεόραση αποφάσισε επίσημα να συμμετέχει στο επόμενο φεστιβάλ της Eurovision. Μην ξεχνάμε ότι το φεστιβάλ είναι και από τις λίγες πηγές εσόδων για την κρατική τηλεόραση αφού οι υψηλές τηλεθεάσεις του φέρνουν κέρδη στην ΕΡΤ.
 
Διαβάστε λοιπόν, αναλυτικά τι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.
 
 
«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010) αποφάσισε τα ακόλουθα:
 
Την πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας ενός έτους, 44 μουσικών και χορωδών, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής-Αξιολόγησης.
 
Την πρόσληψη δυο ασκούμενων δικηγόρων, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών.
 
Την υπογραφή συμφωνητικών ή ειδικών συμβάσεων   εργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε και τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, για δράσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών και σπουδαστών. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπλήρωσης της δημόσιας αποστολής της ΕΡΤ.  Πρόκειται για μερική απασχόληση, με χρονική διάρκεια όχι μεγαλύτερη των έξι μηνών, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης. Σημειώνεται ότι η οικονομική επιβάρυνση για την ΕΡΤ είναι μηδενική, όταν οι συμμετέχοντες στην πρακτική άσκηση πληρώνονται και ασφαλίζονται από το οικείο ΑΕΙ (π.χ. μέσω συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΣΠΑ 2007 – 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
 
Την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με αντικείμενο την οπτικοακουστική και ψηφιακή Παιδεία.  Ενδεικτικά, στις δράσεις περιλαμβάνονται:
 
Α. Η παραγωγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε απόδημους Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά και σε ξένους εντός και εκτός Ελλάδος, που επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.
 
Β. Η  εκπόνηση και υλοποίηση ειδικά σχεδιασμένων χρηστικών και εύληπτων διαδικτυακών προγραμμάτων οπτικοακουστικής παιδείας, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική δημιουργία.
 
Γ.  Η ενεργοποίηση της ΕΡΤ στο πλαίσιο του EBU Υouth News Exchange με την παραγωγή ρεπορτάζ από μαθητές σε συνεργασία με τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
 
Δ. Δύο μαθητικοί διαγωνισμοί εκ των οποίων ο ένας αφορά την παραγωγή βίντεο ή /και ραδιοφωνικού προγράμματος με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό και ο δεύτερος, την παραγωγή βίντεο με θέμα τα γκράφιτι ( Graffiti city tales: Ιστορίες της πόλης).
 
Τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.   
 
Την τηλεοπτική κάλυψη του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Ολυμπιακού All Stars και της ομάδας «Ronaldo, Zidane And Friends», που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
             Δεν ενεκρίθη η χορηγία επιπλέον ποσού για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 
 
 Την ραδιοφωνική μετάδοση εκδηλώσεων του MEGARON PLUS και τηλεοπτική κάλυψη κάποιων εξ αυτών.
 
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παρέστη ο απερχόμενος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, κ. Αναστάσιος Σπηλιόπουλος. Ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. για τη συνεργασία καθώς και τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της εταιρείας, τις οποίες – όπως είπε – προσυπογράφει. Ακόμη, παρουσίασε έναν απολογισμό από τη θητεία του στην ΕΡΤ3.
 
Με προηγούμενες αποφάσεις του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε.  ενέκρινε:
 
 1. Την πρόσληψη δημοσιογράφων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ως παρουσιαστές εκπομπών, βάσει της Α1/2010 προκήρυξης.    
 
Α: Για εκπομπές Τουριστικού περιεχομένου, τον Γεώργιο Αμυρά και την Σταυρούλα Τσιτσιμπίκου.
Β: Για εκπομπές  Πολιτιστικού περιεχομένου, την Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, την Εύη Κυριακοπούλου και την Μπήλιω Τσουκαλά.
 Γ: Για εκπομπές Παιδικού περιεχομένου,  τον Χρήστο Δημόπουλο.
 
Η διάρκεια της σύμβασης είναι ενός έτους και οι αμοιβές καθορίζονται  σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και ΕΣΗΕΑ, καθώς και τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
 
2. Την πρόσληψη δημοσιογράφων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (ενός έτους) ως ανταποκριτές. Ειδικότερα, προσλαμβάνονται οι ανταποκριτές: Βαγγέλης Δεμίρης στις Βρυξέλλες, Μιχάλης Γριπιώτης στη Νέα Υόρκη, Κώστας Γεννάρης στη Λευκωσία, Παναγιώτης Χαρίτος στη Μέση Ανατολή, Χαράλαμπος Τσιριγωτάκης στο Λονδίνο, Δημήτρης Λιάτσος στη Μόσχα, Θωμαίς Παπαϊωάννου στο Παρίσι και Νικόλαος Κάτσικας στην Αίγυπτο.
 
3. Την τροποποίηση των Αποφάσεων του Δ.Σ 978/12.10.10, Θ.10β και ΑΔΣ 978/12.10.10, Θ.10γ, ως προς τις ειδικότητες για τις οποίες προβλέπεται (σύμφωνα με την υπ΄  αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402 υπουργική απόφαση της 14ης Οκτωβρίου 2005), άδεια άσκησης του επαγγέλματος του Τεχνικού Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, να μην είναι απαιτούμενο προσόν η εμπειρία, για την πλήρωση θέσεων με διαδικασία εντός και εκτός ΑΣΕΠ.»
 
 
Γρηγόρης Μελάς