Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και καταιγίδες

Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του από απόψε!

 Aλλάζει το σκηνικο του καιρού και όπως πρόεβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός «ο καιρός των Χριστουγέννων μοιάζει με της Μεταμόρφωσεως». Πιο συγκεκριμένα:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, περιμένουμε δηλαδή από το απόγευμα και μετά βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τις κεντρικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας που αργότερα μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν μέχρι το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, στο Αιγαίο επίσης βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ,στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και τοπικά στη θάλασσα μεταξύ Ρόδου και Κρήτης θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 11 βαθμούς ενώ στις νοτιότερες περιοχές θα φτάσει τους 14 βαθμούς και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρχικά γενικά καλό καιρό, αργότερα όμως θα συννεφιάσει και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 12 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit