Επέλεξαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη για εξώφυλλο σε αγγλικό βιβλίο

Ποιο είναι το περιεχόμενο του βιβλίου; Δείτε το εξώφυλλο!

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την ταινία «Το Κλοτσοσκούφι», παραγωγής 1960, επέλεξε η Αγγλίδα συγγραφέας, Ali Smith, για το εξώφυλλο του νέου της βιβλίου Artful.

Το βιβλίο είναι μια συλλογή από διαλέξεις που έχει δώσει η συγγραφέας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το κυρίως θέμα του αφορά την τέχνη και παρουσιάζει καλλιτέχνες και συγγραφείς από τον Μιχαήλ Άγγελο μέχρι τον Κάρολο Ντίκενς. «Με δυο λόγια, το κυρίως θέμα του βιβλίου είναι η επικοινωνία της σκέψης με την τέχνη. Με άξονα τη σχέση δύο γυναικών αφηγείται με πολύ ευρηματικό ύφος την ιστορία και την αξία της τέχνης στη ζωή μας, από τον μεταμοντερνισμό μέχρι τις τοιχογραφίες των αρχαίων φυλών, αλλά και τα μιούζικαλ της δεκαετίας του ’60», σχολιάζει Άγγλος κριτικός βιβλίων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Espresso, είναι και τα οικεία πρόσωπα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. «Αυτό που συνέβη μας κάνει να σκεφτούμε ότι τελικά οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ και ο χρόνος είναι αυτός που τους καταξιώνει ακόμα και μετά τον θάνατό τους», λέει στην εφημερίδα άτομο από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Διαβάστε ακόμα:

Τάκης Ζαχαράτος: «Πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν δεν ζούσα»

ΔΕΙΤΕ την συγκίνηση του Τάκη Ζαχαράτου όταν μετά από χρόνια συνάντησε την οικογένεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη!