«Έπαθα κατάθλιψη. Έβαλα δεκαπέντε κιλά»!

«Το αντιμετώπισα μισώντας τον εαυτό μου»

Η παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΪ, «Στην Πράξη», Σύλβια Κλιμάκη, ξεφυλλίζει σελίδες από τη ζωή της στο περιοδικό PEOPLE και την Ζέτα Καραγγιάννη… 

Ήσουν στην Εθνική Ομάδα Πόλο, τη χρονιά που επιλέχθηκαν αθλήτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Τότε αναρωτήθηκα «Τι κάνουμε τώρα»;

Και είπες αντίο στο πόλο.

Έπρεπε να επιλέξω άμεσα πού θα αφιέρωνα τον περισσότερο χρόνο μου. Αν συνέχιζα τους αγώνες και την προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, θα πήγαιναν πίσω οι σπουδές μου. Έτσι, στα 18 μου, αφού πήραμε το χρυσό στους 1ους Πανευρωπαϊκούς, βγήκα εντελώς από τις πισίνες. Τις έκοψα μαχαίρι. Και παρότι ήταν δική μου επιλογή όλο αυτό, τα επόμενα χρόνια ήταν τα χειρότερα της ζωής μου.

Γιατί το λες αυτό;

΄Ημουν απίστευτα στενοχωρημένη. Έπαθα κατάθλιψη. Ένιωθα μετέωρη, γιατί είχα φύγει απ' το προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου μου, αλλά και του κολυμβητηρίου. Δεν έβρισκα κανένα νόημα στη σχολή, παρότι οι καθηγητές μου ήταν πολύ καλοί. Ίσως ζούσα μια παρατεταμένη εφηβεία. Η κατάσταση έγινε δυσκολότερη, όταν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έβαλα δεκαπέντε κιλά. Οι αθλητές του νερού, όταν σταματάμε, παίρνουμε βάρος κι εγώ δεν ήμουν η εξαίρεση.

Πώς το αντιμετώπισες;

Μισώντας τον εαυτό μου. Όλο αυτό ήταν ένας φαύλος κύκλος. Εκείνη την εποχή ήμουν ο σκληρότερος κριτής του εαυτού μου. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να μπορέσει να επανέλθει η καλή ψυχολογία μου. Γιατί, κατά βάση, είμαι ένας θετικός άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμα:

Πασίγνωστος ηθοποιός: «Είμαι σε μόνιμη κάτω βόλτα και σε μόνιμη κατάθλιψη»