Εντυπωσιακό «γκελ» απο το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη στα social media

Αν η “ανταπόκριση” των χρηστών των social media αποτελεί την πρώτη, έστω και άτυπη, δημοσκόπηση, τότε “Το Ποτάμι” του Στάυρου Θεοδωράκη κέρδισε τις πολιτικές εντυπώσεις και πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν από διθυραμβικά σχόλια, δριμεία κριτική έως και χιουμοριστικά λογοπαίγνια.

 “Σεισμό” προκάλεσε χθες το μεσημέρι στα social media η είδηση ότι ο γνωστός δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης, εγκαταλείπει το ρεπορτάζ και ιδρύει πολιτική κίνηση, ονόματι το “Ποτάμι”, η οποία και θα διεκδικήσει τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ο κύριος Θεοδωράκης γνωστοποίησε ότι ο ίδιος δεν θα βρίσκεται μεταξύ των 42 υποψηφίων του ψηφοδελτίου, ωστόσο, προιδέασε ότι οι επαφές του με πρόσωπα και ανθρώπους εκτός της ενεργούς πολιτικής σκηνής είναι προχωρημένες και ότι σε συνέντευξη τύπου την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το timing της ανακοίνωσης δεν είναι άσχετο με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ιδίως με αυτές, που αφορούν στην Ελιά, καθώς, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του, η νεοπαγής πολιτική κίνηση τοποθετείται στην ευρύτερη Κεντροαριστερά με σαφές ευρωπαικό προσανατολισμό και στίγμα. “Τα προβλήματα της χώρας δε μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50%, που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι. Πως θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια” τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωράκης.
Διαβάστε περισσότερα στο newsit