Ένας άλλος κόσμος: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας μίλησε για τη νέα του ταινία!

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της και πώς «χτίστηκε» αυτά τα 2,5 χρόνια;

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή, κι έχοντας στο πλευρό του τη Μαρία Καβογιάννη και τη Νίκη Βακάλη, μίλησε για τη δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του, «Ένας άλλος κόσμος» σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στο Galaxy bar του Hilton, λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες, στις 17 Δεκεμβρίου.Πώς προέκυψε η ιδέα της νέας του ταινίας;

«Είχα στο μυαλό μου τελειώνοντας το «Αν…» ότι ήθελα να γράψω τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες για τρεις διαφορετικές γενιές Ελλήνων. Ήθελα να είναι δοσμένη από δύο διαφορετικές πλευρές. Ήθελα να βλέπουμε πως είναι τρεις γενιές Ελλήνων να ερωτεύονται ξένους πολίτες στη χώρα μας, αλλά και πως τρεις ξένοι που επισκέπτονται την Ελλάδα, ερωτεύονται τους Έλληνες αλλά και την ίδια τη χώρα. Αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα πως να το δομήσω και εκεί στα ταξίδια που έκανα για το «Αν…» γίνονταν διάφορα ερωτήσεις – απαντήσεις με το κοινό κι εκεί κάποια μέρα κάποιος από το κοινό κάποιος με ρώτησε «έχετε σκεφτεί να γράψετε μία ταινία για ξένους ηθοποιούς που επισκέπτονται τη χώρα σας;». Ήξερα ότι ήθελα να γράψω τρεις ιστορίες αγάπης, ήξερα ότι ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. «Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής.» ανέφερε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Ένας άλλος κόσμος»: Τι κρύβουν οι αφίσες της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη;


Ποια ήταν τα βήματα της αυτά τα δυόμιση χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί;
«Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο, γράφτηκε το 2013. Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρείς διαφορετικές ταινίες».

Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά υλικό της ταινίας, ενώ το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, μέσω βίντεο, και οι J.K. Simmons και Andrea Osvart. Στη συνέχεια, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και οι υπόλοιποι συντελεστές τής ταινίας απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και μίλησαν για τη συμμετοχή τους σε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγές της σεζόν.

Περισσότερα latest news »