«Έμεινα με 50 ευρώ, τα έφαγα, δεν είχα τίποτα και…»

«Σε οδηγούν σε αυτοακύρωση. Χρωστάω στην εφορία, σε δάνεια και...»

Η ηθοποιός Πένυ Σταθάκη μίλησε για την οικονομική κρίση και πως την αντιμετωπίζει, αλλά και γαι τις προσωπικές της επιλογές όπως ήταν το να κάνει παιδί, αλλά να μην κάνει οικογένεια.

«Έφυγα από το ραδιοφωνικό σταθμό Galaxy και αφήνοντας το, εγκατέλειψα τη βασική μου στέγη, το βασικό μου εισόδημα, έβλεπα να έρχεται λαίλαπα η κρίση και δεν ήθελα να με διώξουν αργότερα. Ένα πρωί έφυγα αφήνοντας μια ζωή δουλειάς, ενσήμων, συμβολαίων κι έμεινα με 50 ευρώ, τα έφαγα, δεν είχα τίποτα και είπα: «Τώρα τι κάνεις;» Πληρώθηκα από το θέατρο, το ραδιόφωνο, έβγαλα πολύ καλά λεφτά. Μετά από χρόνια επαγγελματικής καριέρας άφησα κάποια πράγματα γιατί κουράστηκα και δεν ήθελα μετά να με ακυρώσουν, όπως παθαίνουν πολλοί συνάδελφοι μου αυτή την περίοδο.» λέει η ηθοποιός στην Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν.

Τι παθαίνουν;

Ακύρωση, άρνηση, δεν τους πληρώνουν. Σε οδηγούν σε αυτοακύρωση. Χρωστάω στην εφορία, σε δάνεια και είπα: «Δεν θα με πειράξει κανείς». Όταν έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη χώρα, θα σας διαπραγματευτώ διαφορετικά κάντε ό,τι νομίζετε, οδηγήστε με στο τέλμα μου, αλλά δεν θα μου πάρετε το πνεύμα μου. Δεν φοβάμαι.

Δεν θέλησες ποτέ να παντρευτείς;

Δεν είμαι παντρεμένη, δεν παντρεύτηκα ποτέ. Δεν ήθελα να παντρευτώ, γιατί δεν ήθελα να κάνω δουλειές. Όταν ήμουν μικρή η μάνα μου με έβαζε να κάνω δουλειές, είχε άλλα τρία παιδιά και έπρεπε να την εξυπηρετώ. Μετά δεν ήθελα να αφιερωθώ σε κανέναν άντρα και σε καμία οικογένεια. Δεν ήθελα να υπηρετώ κανέναν. Δεν ήθελα να κάνω δουλειές του σπιτιού, δεν ήθελα να μου υπαγορεύσει κανένας άντρας αν θα του πλύνω το σώβρακο του. Είχα μία άρνηση στη δομή της οικογένειας, έτσι όπως τη συναντάμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Διαπαιδαγωγήθηκα από έναν πατέρα που είχε την άποψη για την απόλυτη ελευθερία, αρσενικό που λάτρεψε τη γυναίκα, δεν μπόρεσα να το βρω στη ζωή μου αυτό. Ακόμα και με τον μπαμπά της κόρης μου, τον οποίο ευγνωμονώ γιατί έχω ένα παιδί μαζί του, δεν μπόρεσα και δεν ήθελα να συμβιώσω, ήμουν πολύ αρνητική.

Σου είχε κάνει πρόταση γάμου;

Όχι δεν μου έκανε ποτέ, κανένας άντρας δεν ήθελε να μου κάνει πρόταση γάμου. Δεν ήθελε κανείς να με παντρευτεί. Καλύτερα γέλια)