Ελληνίδα δημοσιογράφος αποκαλύπτει τον σεξισμό που βίωσε: «Έχει συμβεί να μου πιάσει κάποιος τον πισινό και να…»

«Η γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα, είναι όπως ο νέγρος στην Αμερική πριν από 20 χρόνια».

Για τον σεξισμό που έχει βιώσει στην επαγγελματική της καριέρα μίλησε η Μανίνα Ζουμπουλάκη στο περιοδικό ΟΚ και την Λία Παπαϊωάννου.

Έχεις βιώσει ποτέ σεξισμό στην επαγγελματική σου πορεία;

Άρχισα να δουλεύω τη δεκαετία του ’80 στον ΔΟΛ που ήταν ανδροκρατούμενο μαγαζί. Υπήρχε σεξισμός, αλλά εγώ κυκλοφορούσα σαν άντρας, δεν το έπαιζα γυναίκα. Μιλούσα σαν άντρας, δούλευα σαν άντρας. Θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή δεν είχα ούτε μια φούστα. Αλλά ναι, έχει συμβεί να μου πιάσει τον πισινό κάποιος και να κάνω ότι δεν το κατάλαβα κι όλα αυτά που συμβαίνουν στις γυναίκες όταν είναι νέες και φρέσκιες τα έχω ζήσει.

Έχεις δηλαδή ντυθεί άντρας όπως οι ηρωίδες σου;

Ναι, είναι κομμάτι μου αυτή η αντρική μεταμφίεση και εξακολουθώ να τη μεταχειρίζομαι. Λέμε ότι δεν υπάρχουν τώρα διαχωρισμοί, ειδικά στον δικό μας χώρο, τα media. Αναλογικά, όμως, αν το ψάξεις θα δεις άντρες στις περισσότερες θέσεις, εκτός από τα γυναικεία blogs και έντυπα, που οι άντρες τα θεωρούν υποδεέστερα και λένε: «Ας μπει και μια γυναίκα εκεί, δεν πειράζει». Η γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα, είναι όπως ο νέγρος στην Αμερική πριν από 20 χρόνια.