Έλλη Παπακωνσταντίνου: «Ήταν βασανιστήριο η Επιτροπή για την ΕΡΤ»!

Όλα όσα βίωσε η σκηνοθέτιδα, έχοντας απέναντί της τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή...

Η σκηνοθέτιδα Ελλη Παπακωνσταντίνου ήταν από τις εκπλήξεις που επιφύλασσε η κυβέρνηση για το νέο διοικητικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Στα 42 της κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του Διοικητικού Συμβουλίου, ως η μόνη γυναίκα του, μέχρι στιγμής, σχήματος, απέναντι σε τέσσερις άνδρες. «Γνωρίζω πολύ καλά πως αναλαμβάνουμε ένα πολύ δύσκολο έργο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» και τον Γιάννη Φώσκολο.

Τις δυσκολίες άλλωστε τις γεύτηκε νωρίς, πριν ακόμη διαβεί την πύλη του Ραδιομεγάρου, σε μια 10ωρη εξαντλητική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τις ερωτήσεις να πέφτουν βροχή, τη Ραχήλ Μακρή να την κατηγορεί ως… βαφτιστήρι του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και να καταψηφίζει τη συμμετοχή της στο ΔΣ.

«Ηταν μια ανακριτική διαδικασία, για μένα προσβλητική, ένα βασανιστήριο. Εφτασα στα όρια των ψυχικών και σωματικών αντοχών μου και δεν πιστεύω πως υπήρχε ουσιαστικός λόγος για όλο αυτό. Δεν είχαμε καν αναλάβει, πόσω μάλλον επιτελέσει κάποιο έργο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει χρονικό όριο. Κάποια στιγμή ζαλίστηκα. Και από την ένταση κι επειδή δεν είχαμε φάει τίποτα»… Τελικά, έχει κάποια συγγενική σχέση με τον Λ. Ταγματάρχη; «Οχι. Το είπα και στην Επιτροπή, αλλά δεν μπορώ να πείσω πως δεν είμαι ελέφαντας. Απλώς έχει έρθει και έχει δει κάποιες παραστάσεις μου».

Η υποψηφιότητά της, λέει, για την ΕΡΤ ήταν σαν ένα τεστ. «Από αυτά που κάνουμε μερικές φορές και λέμε αποκλείεται»… Δεν έχει εμπλακεί, προσθέτει, με την πολιτική, τον συνδικαλισμό, το σύστημα. «Ηταν μεγάλη έκπληξη για μένα που προχώρησε η υποψηφιότητά μου. Συνήθως είναι δεδομένο ποια πρόσωπα προωθούνται».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ