Η Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλάει για την απώλεια του συζύγου της!

Ελίζα Βόζεμπεργκ

«Ο άντρας μου έφυγε μετά από μια άνιση μάχη, υπερήφανος, όπως έζησε όλη του τη ζωή».

Στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη έδωσε συνέντευξη η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απώλεια του συζύγου της.

[dfp_ads id=236982]

Χάσατε τον σύζυγό σας τον Μάιο. Ήσασταν 23 χρόνια μαζί. Ξεπερνιέται μια τέτοια απώλεια; Πιστέψατε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γινόταν ένα θαύμα;

Η ερώτηση αυτή είναι απολύτως προσωπική, όμως δεν έχω πρόβλημα να πω ότι η απώλεια του συντρόφου ζωής δεν ξεπερνιέται ποτέ. Αλλωστε, οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, γονείς, σύντροφος, φίλοι, είναι πρόσωπα αναντικατάστατα. Κάθε απώλεια είναι και μια πληγή. Δεν πίστεψα ποτέ στα θαύματα. Πιστεύω στον Θεό και στη δύναμη της ψυχής. Πιστεύω και στον προσωπικό αγώνα των ανθρώπων που έχουν μάθει να παλεύουν. Ο άντρας μου έφυγε μετά από μια άνιση μάχη, υπερήφανος, όπως έζησε όλη του τη ζωή.

Θα θέλατε να «ξαναφτιάξετε» τη ζωή σας;

Η ζωή συνεχίζεται και το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Η μοναξιά από μια μεγάλη απώλεια καλύπτεται με σκληρή δουλειά, με την αγάπη των φίλων και την ισχυρή θέληση για ζωή και δημιουργία.

Ήταν επιλογή σας να μην κάνετε δικά σας παιδιά ή να μην υιοθετήσετε;

Υπάρχουν τόσα παιδιά γύρω μας που έχουν ανάγκη την αγάπη μας και πιστέψτε με ότι ξέρω πώς μπορώ να είμαι χρήσιμη σε αυτόν τον τομέα.