Έλενα Πολυχρονοπούλου: «Θα πάρω 20 ευρώ για κάθε μια από τις 245 μέρες που έμεινα στη φυλακή»

Έλενα Πολυχρονοπούλου

"Το θέμα μου δεν είναι μόνο τα χρήματα. Η ρετσινιά ότι έχεις κάνει φυλακή μένει".

Η Έλενα Πολυχρονοπούλου μίλησε στο Πρωινό για την οκτάμηνη φυλάκισή της, ενώ τελικά το δικαστήριο έκρινε πως ήταν αθώα.

«Δε νομίζω πως μπορώ να περιγράψω με λόγια πως είναι να χάνεις την ελευθερία σου. Δεν περιγράφεται. Τι ακριβώς περιμένετε να σας πω; Το χειρότερο είναι, ότι αν θέλω να σας μεταφέρω συνοψίζοντας την εικόνα του δικαστηρίου που έγινε προχθές για την αποζημίωση, θα το κάνω μια μια φράση της δικαστικής αρχής, που είπε ότι οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να αποκαλούν εμένα “κατηγορούμενη” ενώ έχω αθωωθεί πανηγυρικά και αμετάκλητα, λέγοντας πως “δικαίως φυλακίστηκε και δικαίως αθωώθηκε”…», ανέφερε η Έλενα Πολυχρονοπούλου και συνέχισε:

«Πείτε μου εσείς, πως γίνεται να έχω φυλακιστεί δικαίως, και δικαίως να έχω αθωωθεί. Δεν υπάρχει καμία λογική και καμία αξιοπρέπεια σε όλη αυτή τη φράση από τη δικαστική αρχή. Δεν υπάρχει ταύτιση των δυο απόψεων. Αποζημιώθηκα με το κατώτατο ποσό, θα πάρω 20 ευρώ για κάθε μια από τις 245 μέρες που έμεινα στη φυλακή».

«Το θέμα μου δεν είναι μόνο τα χρήματα. Η ρετσινιά ότι έχεις κάνει φυλακή μένει. Είμαι δημοσιογράφος και παρουσιάζω δυο εκπομπές. Φυσικά και έχω στιγματιστεί και βιώνω απόρριψη, κυρίως από πιο μεγάλα κανάλια, τα πιο μικρά δίνουν ευκαιρίες. Υπάρχει η νοοτροπία “που να πάμε να μπλέξουμε” και την αντιμετωπίζω συχνά», τόνισε η Έλενα Πολυχρονοπούλου.